term ID:
parent cat ID:6
post ID:290
category_6
Tartalomjegyzék erről az oldalról: Depressziós tünetekkel küzd? Próbálja ki a Jakuzzit! Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Depressziós tünetekkel küzd? Próbálja ki a Jakuzzit!

A rossz közérzet, a lehangoltság sok embert megtalál év elején, mikor a karácsonyi és az Újévi csillogás után hirtelen visszazuhanunk az unalmas, hétköznapi életünkbe. A depresszió kortól és nemtől függetlenül akárkinél előfordulhat, de a statisztikák szerint a nők hajlamosabbak ebbe a melankolikus állapotba kerülni, mint a férfiak.

Ajánló: A 4 legnépszerűbb cikkünk...


A mindennapi munkahelyi megpróbáltatások és a rengeteg stressz pedig csak rátesz az egészre egy nagy lapáttal. Ez a lehangoltság és a stressz a mai kor betegsége és ebbe a rohanó világban gyakran felmerülő probléma. A munkahelyen a magas elvárások kiválthatják bármikor bárkitől ezt a szorongást és a depressziót. A mókuskerék, melyből sosem lehet kiszállni, a szokásos hétköznapok pedig még nehezebbé teszik ezt az időszakot. Ezen az időszakon pedig nem olyan egyszerű túllendülni. Súlyosabb esetekben csak orvos tud segíteni, a legtöbbször gyógyszeres kezeléssel. De talán nem kell ezt megvárnunk és nekiállhatunk saját magunk oldani a felgyülemlett stresszt és feszültséget.

Alternatív terápia a depresszió ellen

Depressziós és szorongás ellen rengeteg alternatív terápia áll rendelkezésünkre, az egyik ilyen csodaszer például a Jakuzzi. Jakuzzizás közben nem csak testünk, de lelkünk is fellélegezhet, hiszen a meleg víznek köszönhetően testünk, izmaink, ízületeink teljesen ellazulnak. Feloldónak az izomgörcsök, elmúlnak a fájdalmak, ennek következtében pedig az ember közérzete is egyre jobb lesz.

Depressziós tünetekkel küzd? Próbálja ki a Jakuzzit!

Depressziós tünetekkel küzd? Próbálja ki a Jakuzzit!

Egy csendes helyen, ahol csak a víz kellemes csobogását hallgatjuk, teljesen lekerülhet rólunk a nyomás és a mindennapos stressz. Könnyedén kerülhetünk egy olyan meditatív állapotban, mely egyértelműen jó hatással van a depressziós betegségekre. A rendszeres jakuzzizás hozzájárul a pihentető alvásunkhoz, érdemes tehát minden egyes nap merülni a habokban.

Ezt a betegséget igen komolyan kell vennünk

Manapság sajnos egyre nagyobb elvárásokkal kell szembenézniük az embereknek, nap, mint nap. Nem egyszerű persze helytállni a munkahelyen, otthon és a magánéletünkben egyaránt. Az életünk egyre több lemondással és egyre több stresszel jár, ennek következtében pedig sajnos egyre több ember kezd el szorongani és könnyedén depressziós lesz. Akármelyik embert elérheti ilyen nagy nyomás alatt a boldogtalanság és a lehangoltság. Sokan nem is veszik komolyan és a kor divatos népbetegségének tartják, pedig igen komoly pszichikai és testi fájdalmakkal járó betegségről beszélünk.

A depresszió ellen az egyik legjobban bevált módszer lehet a rendszeres relaxáció és hidroterápia is. A jakuzzi használatával bizonyítottan csökkeni, kezd a stressz, a szorongás és az idegeskedés. Ez a személyes kapcsolatainkra is jó hatással lehet. A hidroterápia szépen ellazítja az izmainkat, tehermentesíti az egész testünket, ez a kényeztetés pedig nem csak testünknek, de természetesen lelkünknek is jól tud esni. A depresszióval küzdőknek igenis néha jól esik egyedül lenni, a saját gondolataival, de néha az is jó lehet, ha valakivel együtt mártózik meg a Jakuzzi habjaiban, akivel átbeszélheti az aznapi dolgokat. A legfontosabb azonban mindenképpen az, hogy tegyük rendszeressé a jakuzzi használatát, így hamar enyhülni kezdenek majd a depressziós tünetek és az egész testünk és lelkünk boldogabbá tud válni.

Visszaugrás a navigációhoz