term ID:
parent cat ID:61
post ID:256
category_61
Tartalomjegyzék erről az oldalról: A Jakuzzi megadja testünknek azt, amire szüksége van egy nehéz nap után Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

A Jakuzzi megadja testünknek azt, amire szüksége van egy nehéz nap után

Publikálva:

Egy kemény nap után, mi másra vágyna az ember, mint egy lazító Jakuzzizásra, mely után garantáltan könnyedén mély álomba tudunk szenderülni. A pihenésen, lazuláson kívül azonban számos jótékony hatással bír még a Jakuzzi. Igazi harmónia a testünknek és lelkünknek egyaránt.

Ajánló: A 4 legnépszerűbb cikkünk...


A hullámzó víznek és a víz csobogásának a hatására egy meditatív állapotba kerülünk. Ez az állapot fokozza belső erőinket, és ezzel egyidejűleg arcunkra és arcbőrünkre is regeneráló hatással van.

Igazi harmónia a testnek és a léleknek egyaránt

A jakuzzi történelme nem nyúlik túl messzire vissza. A világ első hidromasszázs kádjának feltalálása során a vízbe levegőt juttatnak, ennek célja pedig egész egyszerűen annyi volt, hogy az emberek jobban kipihenjék magukat és jobban érezzék magukat fürdőzés közben. Jakuzzizás közben a berendezésen található fúvókáknak köszönhetően levegő és erősebb vízsugár masszírozza át az egész testünket. A légbuborékok a testünk nagyobb felületein dolgoznak gyengéden, míg a kisebb vízsugarak a kisebb felületeket masszírozzák át. Ennek köszönhető, hogy ennyire jól érezzük magunkat fürdőzés közben.

A Jakuzzi megadja testünknek azt, amire szüksége van egy nehéz nap után

A Jakuzzi megadja testünknek azt, amire szüksége van egy nehéz nap után

A Jakuzzi vízének hőmérsékletet 36-38 Celsius fokos szokott lenni (természetesen ezt mindenki kedvére állíthatja 26 – 40 fokig), ami a legtöbbünk számára kellemes. Nyáron néha pár fokkal hidegebb. Fürdőzés közben fáradt izmaink kellően el tudnak lazulni, elengedhetik magukat, a stressz és a feszültség hamar elillan testünkből. Emellett felélénkül a vérkeringésünk, ereink kitágulnak, a szívünk ritmusa pedig egyenletes lesz. Bőrünk pórusai kitágulnak, testünk pedig a verejtékezésnek köszönhetően megszabadul a felgyülemlett méreganyagoktól. Sejtjeinkbe éltető oxigén áramlik, néhány percen belül pedig már észlelhetjük azt a kipihent, nyugodt érzést, melyet a Jakuzzizás biztosít számunkra.

Miben segít a Jakuzzizás?

Ha sok álmatlan éjszakánk van, nem tudunk mélyen aludni és általában fáradtabban kelünk fel, mint ahogy lefeküdtünk, akkor mindenképpen ki kell próbálnunk a Jakuzzizást! A Jakuzziban eltöltött idő egyértelműen segít abban, hogy utána mélyebben és pihentetőbben tudjunk aludni. A meleg víz pedig bőrünkkel is csodát tud tenni! Bőrünk szebb lesz, kisimultabb, illetve tudományos tény az is, hogy a Jakuzzizás feszesíti a bőrt. Jakuzzizás során a mozgással kapcsolatos problémáink is enyhülhetnek, illetve a hátfájás, derékfájásunk akár percek alatt teljesen meg tud szűnni. Különösen ajánlott azoknak az embereknek, akik mindennap ülő, vagy esetleg álló munkát végeznek. Akik pedig sportolnak, azoknak a fájdalmas izomláz ellen is segíthet.

Egyáltalán nem új keletű dolog az, hogy az emberek felfedezték, hogy a meleg víz mennyire jó hatással van szervezetünkre és testünkre, hiszen már az ókori görögök és a rómaiak is építettetek hatalmas fürdőket, melynek kihasználták lazító, pihentető és gyógyító hatásait. Sajnos azonban nem mindenki engedheti meg magának, hogy saját Jakuzzit szerezzen be családjának, ezért általában olyan helyre járunk, ahol egyszerre több ember is használja a masszázsmedencét.

Azonban ilyenkor sem kell a fertőzésektől tartanunk, hiszen az ilyen helyeken még jobban odafigyelnek a megfelelő vízkezelésre, illetve a vizet akár naponta több alkalommal is cserélik, valamint folyamatosan ellenőrzik. Mindezektől  eltekintve, tartsuk be azt a szabályt közfürdőkben, hogy jakuzziba lépés előtt egy 20-30 másodperc alatt gyorsan zuhanyozzunk le.

Visszaugrás a navigációhoz