term ID:
parent cat ID:6
post ID:70
category_6
Tartalomjegyzék erről az oldalról: Jakuzzi a narancsbőr ellen? Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Jakuzzi a narancsbőr ellen?

A narancsbőr a gyengébbik nem népbetegségévé vált, ma már a hölgyek 80-95%-ának van, ritkán férfiaknál is előfordul. A közhiedelemmel ellentétben egyáltalán nem kell elhízottnak lenni, hogy kialakuljon ez a bőrprobléma. A cellulitisz oka a vérkeringés és a nyirokkeringés zavarában keresendő, amelynek következtében lokális zsírfelhalmozódás történik, és az érintett bőrterület felszíne egyenetlenné válik.

Ajánló: A 4 legnépszerűbb cikkünk...


Mi okozza a narancsbőrt?

A helytelen táplálkozás, a mozgásszegény életmód mind-mind szerepet játszanaka kialakulásában, de az is lehetséges, hogy hormonális vagy genetikai okok is közrejátszanak a megjelenésben. Jellemzően a comb, a csípő és a fenék tájéka az, ahol megjelenik. A rendszertelen, rossz minőségű táplálék, a zsírban, kalóriában gazdag ételek fogyasztása is elősegítheti a felbukkanását. Ok lehet még a túlzott ülőmunka, az alkoholfogyasztás, a dohányzás, a stresszes élet.

A narancsbőr mértéke egyénenként eltérő. Van, akinél nagyon enyhe formában jelenik meg, másoknál pedig látványos méreteket ölt, egyes súlyosabb esetekben akár mindkét combon karfiolszerű elváltozás figyelhető meg.

A narancsbőr nők millióinak életét keseríti meg

A narancsbőr nők millióinak életét keseríti meg

Hogyan lehet enyhíteni a problémát? Az első és legfontosabb dolog az életmódváltás. Kezdjünk el sportolni, vagy sportoljunk többet. Étkezzünk naponta legalább ötször, fogyasszunk minél több zöldséget és gyümölcsöt. Hagyjuk el a finomított szénhidrátokat, a cukrot, helyettük válasszunk teljes kiőrlésű gabonákat, mesterséges vagy természetes édesítőszereket. Ha nem változtatjuk meg alapjaiban az életünket, a legdrágább kencefice is csak ideiglenes megoldást fog nyújtani.

További terápiák lehetnek például a különböző gélek és krémek, fényterápiák, tekercselések, ultrahangos kezelések. Kiváló kiegészítés lehet a masszázsmedence használata is.

Jakuzzi és a narancsbőr

A hidromasszázs terápia a meleg víz segítségével hatékonyan veszi fel a versenyt a narancsbőrrel. A fúvókák folyamatosan stimulálják az érintett bőrfelületet, így növelve a vérellátást, mely segítségével a méreganyagok könnyebben tudnak távozni a szervezetből.  Ha a bőrfelszín alól távoznak a felgyülemlett méreganyagok, akkor a bőr könnyebben ki tud simulni. A jakuzzi rendszeres használat a cellulitisz megelőzésben is segíthet, illetve abban, hogy újra visszatérjenek a makacs bőrproblémák. Érdemes lehet akár naponta használni a problémás területeken, így látványosan javulni fog a bőrünk állapota, szerkezete igen rövid idő alatt is.

Fontos azonban, hogy ne legyünk türelmetlenek. Amit évek, évtizedek alatt elrontottunk a rossz táplálkozással, a kevés mozgással, az nem fog pár hét alatt helyrejönni. Ám némi kitartással csodálatos eredményeket, sima bőrt és egészséget egyaránt nyerhetünk.

Visszaugrás a navigációhoz