term ID:
parent cat ID:6
post ID:45
category_6
Tartalomjegyzék erről az oldalról: A jakuzzi és a gyerekek Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

A jakuzzi és a gyerekek

Sok szülőben merül fel a kérdés a nyaralások alkalmával, hogy vajon a gyerkőcök is használhatják-e azokat a jakuzzikat, amiket a felnőttek. Gyakran lehet látni különféle tiltó táblákat, korhatár megjelöléseket a medencéknél, jakuzziknál. Kérdés, hogy elővigyázatosságról van-e inkább szó a szállodák, üdülőközpontok részéről, vagy kárt tehet a kisebbekben a masszázsmedence, és mit tegyünk, ha otthoni jakuzzizásra kerül sor.

Hány éves kortól lehet használni a jakuzzit?

Akár egy szállodában jár, akár egy fürdőben, gyakran találkozhat életkorbeli megkötésekkel egy-egy medencénél. Az, hogy egy gyógyvizes medencébe ne vigyen kisgyermeket, az teljesen evidens, de mi a helyzet egy sima medencével vagy jakuzzival? Minden gondoskodó szülő ilyenkor elgondolkodik, hogy vajon mi oka lehet az életkorbeli megkötéseknek, árthat-e esetleg, ha egy kisgyereket az otthoni jakuzziba ültetnek a szülei.

Ajánló: A 4 legnépszerűbb cikkünk...


Fontos minden szülőnek tudni, hogy a jakuzzik életkorbeli tiltása elsődlegesen a balesetek megelőzésére szolgál, nem azért van, mert ártalmas lehet számukra a medence vize. Bár a masszázsmedencék vízmagassága nem különösebben mély egy átlagos termetű felnőtt ember számára, egy kisgyermeknek veszélyforrás lehet, ha nem ér le a lába, vagy mondjuk beüti a fejét a korlátba, a medence, jakuzzi szélébe.  Általában tíz évnél szokták meghúzni azt az életkorbeli vonalat, ami felett már mehet a gyermek a medencébe. Ebben a korban a gyerkőc már kellően nagy, hogy a lábai leérjenek, és képes legyen a medence biztonságos használatára.

Szülői felügyelettel a kisebbek is bátran használhatják a jakuzzikat

Szülői felügyelettel a kisebbek is bátran használhatják a jakuzzikat

Szülői felügyelettel a kisebbek is bátran használhatják a jakuzzikat

Ennek ellenére ne hagyja egyedül a medencében, jakuzziban a tíz éves gyereket se, aki meg még fiatalabb azt pláne. Mindig legyen egy felügyelő (ha nem is feltétlenül a medencében, de mindenképpen körülötte), aki a fél szemét rajta tartja.

Az otthoni medencéjébe, jakuzzijába, amennyiben Ön mint  szülői is a vízben tartózkodik, nyugodtan be lehet vinni kisebb gyerekeket is. Szülői felügyelettel szinte teljesen kizárt, hogy bármiféle baleset érje az apróságokat. Sok régi ügyfelünk, már a 4-5 év körüli gyermekét is sokszor beviszi, és együtt játszanak a jakuzziban.

Szabályok a jakuzziban

A gyermekeket mindenképpen meg kell tanítani a jakuzzi helyes használatára. Érthetően el kell magyarázni nekik, hogy a medence nem játék, egyedül nem nyúlhatnak hozzá, nem mászhatnak bele. Nem szabad meggondolatlanul viselkedniük a vízben, „hullásat játszani”, vagy egyéb más módon rémisztgetni a többieket. A vízbe ugrás, a víz alá merülés is tiltott dolog.

A nem megengedett jakuzziba mászás ellen, kisebb gyermekeknél egy jó megoldás már maga a thermotető is, azt ugyanis le is lehet kötni. Bár ez a lekötés azért van, hogy a vihar ne tudja letépni a tetőt a jakuzziról, azért kisgyermekek ellen is hasznos. Nagyobb gyerekek esetében ez már nem annyira megoldás, mert Ők ki tudják kapcsolni a bilincseket, ha akarják.

A szülőknek fontos tisztában lenniük azzal, hogy az ifjú generáció szervezete egy kicsit másképp működik, mint a felnőtteké. A kicsik testhőmérséklete sokkal hamarabb képes megemelkedni, így túlságosan sokáig nem képesek elviselni a meleg vizet (36-38 fok), különben rosszullét, ájulás foghatja el őket. Tíz-tizenöt perc vizes móka elég kell legyen a számukra, utána érdemes pihenőt tartani. Amennyiben hosszabb ideig szeretné a csemetéket a vízben tudni, akkor a víz hőmérsékletét lejjebb kell venni. A jakuzzik hőmérséklete általában 26 és 40 fok között szabályozható.

Egy mondatban: Nyugodtan használja együtt a gyerekével az otthoni jakuzziját, töltsenek el benne  minél több emlékezetes órát, de ha gyermeke még kicsi, fokozottan figyeljen rá.

Visszaugrás a navigációhoz

Hívja Kollégáinkat

Jakuzzival és infraszaunával kapcsolatban:

+36-30-297-90-12

Medencével és medence kiegészítőkkel kapcsolatban:

+36-20-258-64-20 +36-30-9-247-003

Bemutatóterem nyitvatartása

Kedves Látogató!

Ha jakuzzival vagy medenceépítéssel kapcsolatban látogatna meg minket, mivel ezek hosszabb átbeszélési időt szoktak igényelni, ha van lehetősége rá, akkor érdemes előre időpontot egyeztetnie velünk. Így elkerülheti az esetleges várakozást és nekünk is segít vele. Köszönjük!

Téli nyitvatartásunk: október 15 – február 29 között.

Keddtől – péntekig: 09 – 17 óra között

Szombaton: 09 – 12 óra között

Hétfő és Vasárnap: Zárva tartunk

Cím: 1037 Budapest, Testvérhegyi út 69. Ingyenes parkolás.

Útvonaltervezés

Írjon üzenetet nekünk

Tegye fel kérdéseit vagy kérjen egy visszahívást!

  • Kérek egy visszahívást