term ID:
parent cat ID:6
post ID:10105
category_6
Tartalomjegyzék erről az oldalról: 6 tipp jakuzzi beltéri elhelyezéséhez. Mire érdemes figyelni telepítés előtt? Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

6 tipp jakuzzi beltéri elhelyezéséhez. Mire érdemes figyelni telepítés előtt?

Az alábbiakban néhány tippet szeretnénk megosztani Önnel, hogy miket érdemes szem előtt tartani a jakuzzi beltérben való elhelyezésekor.

1. Jakuzzi bejuttatása az épületbe

Ez egy nagyon fontos kérdés, ugyanis a jakuzzik egyben kerülnek kiszállításra, és ha nem fér be a nyílászárókon keresztül, akkor sajnos nincs más lehetőség mint hogy kintre kell telepíteni. Igaz, a jakuzzik nagy részét kertbe szoktuk telepíteni.  A jakuzzikat lehet fektetve és az oldalukra fordítva is szállítani, de egy már meglévő helyiség esetén elengedhetetlen, hogy átférjen az oda vezető nyílászárókon.

Arra is gondolni kell, hogy ha esetleg a sokadik emeletre van tervezve a jakuzzi és van lift az épületben, akkor a lift mérete és teherbírása megengedi e a szállítást. Ha nincs megfelelő lift, akkor a daruzásról, vagy extrém esetben helikopteres beemelésről lehet csak szó.

Szabadon álló Neptun jakuzzi. Árakhoz klikk a képre.

 

2. A jakuzzi mérete

A jakuzzit sokan szeretik egyből a fal mellé, esetleg közvetlenül a sarokba helyezni. Érdemes figyelembe venni azonban, hogy ha esetleg szeretne később thermotető emelőt használni (a tető könnyebb le és felhelyezése miatt), akkor a jakuzzi alap méretnél bizony kicsivel nagyobb területtel kell számolnia. Magyarul ebben az esetben nem lehet közvetlenül a falra tolni a jakuzzit.

Thermotető emelővel: Ha thermotető emelőt szeretne használni, ami megkönnyíti a thermotető mozgatását és tárolását, akkor a jakuzzi két oldalán legalább 30-30cm szabad hely kell, valamint a thermotető levételéhez és jakuzzi mögötti tárolásához is helyre van szükség kb. plusz 60-70cm-re.

Thermotető emelő nélkül: Nem szeretne tetőemelőt használni, akkor nyugodtan betolhatja egy sarokba, vagy közvetlenül rátolhatja egy falra a jakuzzit. A lényeg, hogy a jakuzzi legfontosabb oldala (az az oldal ahol a jakuzzi peremén a vezérlő van), mindig hozzáférhető kell, hogy maradjon.

A jakuzzi legnagyobb külső méretén kívül érdemes lehet azzal is kalkulálni, hogy szeretne e lépcsőt esetleg korlátot használni a jakuzzihoz. Ezekhez ugyanis szintén plusz helyre van szükség.

Folytatás lejjebb…

Ajánló


 

3. Áramellátás

A jakuzzi áramellátását a telepítés előtt meg kell oldani, viszont ez nem a telepítést végző kollégáink feladta. A kollégáink a már meglévő áramforrásra fogják rákötni a jakuzzit.

Egy kötődobozt kell valahol esztétikusan elhelyezni, ahonnan megszakítás nélküli kábelen jut el az elektromosság a jakuzzihoz. Ezt 30mA érzékenységű életvédelmi relével (FI relével) kell védeni.

A jakuzzi mérettől és felszereltségtől függően üzemelhet egy fázisú (230V) és három fázisú (400V) elektromos hálózatról. (Erről kérdezze nyugodtan kollégáinkat.) Az egy fázis, 230 V mindenkinél adott. A három fázisú 400V – os hálózatot ki kell építtetni még a jakuzzi elhelyezése előtt, ha nincs. Ezt az áramszolgáltatótól lehet kérni, a házon belüli szétosztását pedig villanyszerelő tudja elvégezni.

Az elektromos vezetéket a legjobb, legesztétikusabb ha alulról vezetik be a kollégák a jakuzzi belsejébe. Persze ez csak építés alatt lévő házaknál szokott lehetőség lenni. Ha már kész épületről van szó, és a padlóban már nem lehet elvinni a vezetéket, akkor gyakorlatilag szinte bármelyik oldalánál bevezethető az elektromos kábel, a jakuzzi alsó 8 cm magas, megerősített talpazatán. A jakuzzit konnektorba dugni TILOS. Kizárólag direkt bekötés lehetséges!

4. A jakuzzi vízzel való feltöltése és leeresztése

A jakuzzit nem kell rákötni a vízhálózatra. A feltöltés lehet csapról, tömlőn keresztül végezni. A leeresztés a jakuzzi alján történhet gravitációs elven, ezért egy padló elfolyót érdemes lehet kialakítani a jakuzzitól nem messze. A teljes vízmennyiséget, használattól és vízkarbantartástól függően kb. félévente – évente érdemes lecserélni.

5. Páramentesítés

A jakuzzi vizét legtöbben 35-38 fokosan szokták tartani. Ez viszont azt jelenti, hogy amikor nincs rajta a thermotető , magyarul éppen használják, akkor elég jelentősen párolog. Pont ezért a megfelelő szellőzésről (ablak, ajtó, szellőző ventillátor), vagy páramentesítő gép elhelyezéséről érdemes gondoskodni.

A jó szellőzés, a páramentesítés nagyon fontos

 

6. Zuhany, tárolók

A jakuzziban nem tisztálkodni járunk, ezért érdemes lehet a jakuzzival egy helyiségben egy zuhanyzót is kialakítani. Ez nem csak jakuzzizás után érdemes használni, hanem egy gyors tusolást előtte is érdemes venni. Ez főleg azért jó / ajánlott, mert így a lehető legkevesebb kemikália kerül a bőrünkről a vízbe. pl.: testápoló, smink, fürdőruhába visszamaradt mosópor stb..

AA fürdőköntösök, törölközők elhelyezésére is érdemes gondolni akasztós vagy ajtós szekrényben, valamint egy felmosó vagy gumis vízlehúzó is hasznos lehet.

Ha jakuzzi vásárlásán gondolkodik, akkor ez a cikk is érdekelheti: 5 + 1 fontos kérdés, jakuzzi vásárlás előtt.

Visszaugrás a navigációhoz

Hívja Kollégáinkat

Jakuzzival és infraszaunával kapcsolatban:

+36-30-297-90-12

Medencével és medence kiegészítőkkel kapcsolatban:

+36-20-258-64-20 +36-30-9-247-003

Bemutatóterem nyitvatartása

Kedves Látogató!

Ha jakuzzival vagy medenceépítéssel kapcsolatban látogatna meg minket, mivel ezek hosszabb átbeszélési időt szoktak igényelni, ha van lehetősége rá, akkor érdemes előre időpontot egyeztetnie velünk. Így elkerülheti az esetleges várakozást és nekünk is segít vele. Köszönjük!

Téli nyitvatartásunk: október 15 – február 29 között.

Keddtől – péntekig: 09 – 17 óra között

Szombaton: 09 – 12 óra között

Hétfő és Vasárnap: Zárva tartunk

Cím: 1037 Budapest, Testvérhegyi út 69. Ingyenes parkolás.

Útvonaltervezés

Írjon üzenetet nekünk

Tegye fel kérdéseit vagy kérjen egy visszahívást!

  • Kérek egy visszahívást