term ID:
parent cat ID:6
post ID:141
category_6
Tartalomjegyzék erről az oldalról: Jakuzzizás az év 365 napján. Mire érdemes figyelnie télen és nyáron? Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Jakuzzizás az év 365 napján. Mire érdemes figyelnie télen és nyáron?

Nagyon fontos, hogy egy kiváló alkatrészekből, jól megtervezett és kivitelezett jakuzzi az év 365 napjában felejthetetlen élményt nyújt. Ha csak nyáron használná, rengeteg élménytől fosztja meg magát. Mi nagyon ajánljuk, hogy egész évben jakuzzizzon, mert minden évszak más – más élményt fog nyújtani Önnek. Nyilván itt most kültéren elhelyezett jakuzzira gondolunk, és a cikk is a főleg kültéren elhelyezett jakuzzikról szól.

Ajánló: A 4 legnépszerűbb cikkünk...


De nézzük a 2 leginkább meghatározó évszakot, a nyarat és a telet, hogy mire is érdemes odafigyelnie ilyenkor, ha jakuzzit használ.

Nyáron a hőmérő igen gyakran kúszik harminc fok fölé, sőt, a harmincöt vagy e feletti fokok sem ritkák. Ilyenkor nyilván Ön is egy kicsit hűsítőbb hőmérsékletű vízbe vágyik, nem egy 36-38 fokosba, mint télen. A legtöbb jakuzziban a vízhőmérsékletet 26 és 40 fok között lehet állítani. A nyári melegben jellemzően 31-33 fokos vizet szokták kedvelni fürdőzésre. Itt a jakuzziban való ücsörgésre és lazításra, masszíroztatásra, koktélozásra, beszélgetésekre stb. gondolunk, nem pedig az úszómedencék hűvösebb 23-28 fokos vizére. Mire érdemes figyelni a nyári jakuzzizáskor?

A jakuzzi nyári használatakor, nem árt ha az átlagosnál egy picit körültekintőbb. Mindenképpen figyeljen a folyadékpótlásra, és igyon megfelelő mennyiségű vizet. Az ember a hőségben hamar ki tud száradni, és rosszul tud lenni. Akkor is figyeljen az elegendő vízfogyasztásra, ha kifejezetten hűs vízben ücsörög.

Nyáron is lehet üdítő a jakuzzizás

Ha lazítás közben alkoholt fogyaszt (esetleg egy grillezős – jakuzzis buli formájában italozna), és közben a nap is éri, akkor pláne fokozottan figyeljen, mert fele annyi idő alatt a fejébe tud szállni az ital, amit jakuzziban fekvő vagy ülő pozícióba szinte alig fog érezni. Hirtelen fogja megcsapni, amikor feláll. A megfelelő mennyiségű víz fogyasztása, emiatt is fontos!

Italozásnál arra sem árt figyelni, hogy lehetőleg kerülje az üvegpoharak jelenlétét, mert ha eltörik, és a szilánkok bekerülnek a jakuzziba, akkor csúnya sérüléseket szenvedhet. Ráadásul cserélheti le a jakuzzi teljes vizét, és takaríthatja ki a belsejét is.

Ne feledkezzen meg a fényvédelemről sem! Ha a kertben közvetlenül éri a napfény, akkor használjon minél magasabb faktorszámú, VÍZÁLLÓ krémet. Ha olyan krémet használ, ami könnyen lejön a bőréről, és belekerül a jakuzzi vizébe, azt igen nehezen fogja tudni ezután kiszedni belőle. A krémek könnyen eltömítik a szűrőt, amit nagyon sűrűn kell emiatt takarítania, amíg teljesen ki nem tisztul a jakuzzi vize.

Ráadásul ha krém kerül a vízbe, az a jakuzzi csöveiben is letapadhat, amit még macerásabb kitisztítani.

Jakuzzizás télen. Ilyenkor mire érdemes figyelni?

Télen főleg a csúszós felületekre kellene figyelnie. Csak óvatosan mozogjon a jakuzzi környezetében, nehogy megcsússzon, és megüsse magát.

A téli évszakban, fokozottan figyeljen a jakuzzi fedésére, mert ha véletlenül nyitva felejti használat után (nem helyezi fel a thermotetőt), akkor a víz nagyon gyorsan ki fog hűlni, ami azzal jár, hogy a jakuzzi fűtése folyamatosan dolgozni fog, hogy megtartsa a víz hőfokát, viszont ez nagyon meg fogja így emelni a villanyszámláját.

Amikor bemegy vagy kiszáll a jakuzziból, érdemes egy köntöst papucsot használnia, mert nagyon könnyen megfázhat.

Ha úgy érzi, hogy szüksége lenne a biztonság kedvéért egy korlátra, a be és kiszállást megkönnyítendő, akkor van lehetőség annak felszerelésére, amit akár törölközőtartónak is használhat.

Ha erre a pár apróságra figyel, akkor a legemlékezetesebb bulikat a barátokkal, romantikus estéket a párjával, nagy hancúrozásokat a gyerekekkel, vagy akár lazító, pihentető kikapcsolódásokat fogja önnek nyújtani a jakuzzija.

Az egyik legnagyobb élmény télen jakuzzizni a párjával. Gyertyákkal körberakva, egy pohár bor mellett, a csillagos égbolt alatt. Vagy akár hóesésben.

Visszaugrás a navigációhoz