term ID:
parent cat ID:6
post ID:265
category_6
Tartalomjegyzék erről az oldalról: Mennyit fogyaszt a jakuzzi havonta? Havi rezsiköltségek Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Mennyit fogyaszt a jakuzzi havonta? Havi rezsiköltségek

Az egész családja számára hatalmas élmény lesz egy saját, meleg vizes, kis wellness medence vásárlása, hiszen egy olyan feledhetetlen örömöket nyújtó eszközről van szó, aminek köszönhetően a család összes tagja, a hét bármely napján lazíthat, pihenhet, élvezheti a víz jótékony hatásait és feltöltődhet.

De mégis milyen havi fenntartási költségekkel jár ez?

Ha csak az összegekre, forintokra kíváncsi és egyenlőre nem szeretné részletesebben megtudni, hogy pontosan miből is áll össze a jakuzzi fenntartási költsége, akkor Klikkeljen IDE, vagy gördítsen lejjebb az összesítéshez. Ha a részletek is érdeklik, olvasson tovább. A cikk hossza: 4 perc 30 másodperc. Rövidítve 1 perc 10 másodperc

Egy gondosan kiválasztott, jó jakuzzi rengeteg pozitív élményt tud vinni az Ön életébe is (nemtől és kortól függetlenül), de vásárlás előtt van néhány olyan dolog, aminek érdemes utánajárnia. Az egyik ilyen például, hogy mennyit fogyaszt a kiszemelt jakuzzi, ugyanis ezt a terméket nem csak megvennie kell, de fenntartania is.

Vagyis: Mennyit kell fizetnie, és mire havonta akkor, ha Ön jakuzzi tulajdonos lesz?

Nem szeretnénk zsákbamacskát árulni, így a következőket javasoljuk. Ha egy jakuzzi kereskedőtől azt hallja, hogy: „..csak megveszi a terméket és onnantól kezdve nincsenek kiadások..”, akkor nyugodtan fordítson neki hátat, mert ez nem igaz. Egy jakuzzinak vannak havi költségei, de azért egyre többen engedhetik meg maguknak.

Mennyibe kerül fenntartani egy masszázsmedencét?

Mennyibe kerül fenntartani egy masszázsmedencét?

Egy jakuzzi havi fenntartási költségei a következőkből állnak

  • Jakuzzi víz fűtése, szűrése
  • Jakuzzi masszázsszivattyúinak működtetése
  • Jakuzzi vízkezelése
  • +1.  Jakuzzi karbantartás

Fontos tudni, hogy a jakuzzi típusa (gyártója), mérete, az építéséhez felhasznált alapanyagok és alkatrészek, az összeszerelés minősége, stb. mind – mind befolyásolják a fogyasztás mértékét, így az Ön havi költségeit is.

1. Jakuzzi víz fűtése, szűrése

Az egyik, és egyben a legnagyobb költség ami a havi villanyszámlában fog megjelenni az a jakuzzi vizének a fűtése. Azért, hogy ez az összeg minél alacsonyabb legyen, az egyik legfontosabb dolog, hogy a jakuzzi tökéletesen legyen szigetelve (alul, oldalt és felül + thermotető). Ez azért fontos, mert egy nem megfelelően megtervezett és kivitelezett jakuzzi havi villanyszámlája akár a 4-5 szöröse is lehet egy jól kialakított és összerakott típussal szemben.

Érdekesség: Sokan, akik egy rosszul megépített, és nem megfelelően szigetelt kerti jakuzzit vásároltak, sajnos csak nyáron használják, a magas fenntartási költségek miatt.  De egy jakuzzit az év 365 napjában érdemes használni, hiszen minden évszaknak külön varázsa van. Nem csak tavasszal és nyáron, amikor a legtöbben 32-33 fokos vizet tartanak a jakuzziban, hanem ősszel és télen is, amikor 37-38 fokos víz a legkellemesebb. Sőt, sok régi ügyfelünk és saját tapasztalatunk is az, hogy egy kültéren elhelyezett jakuzzi a hidegebb évszakokban még hangulatosabb és még nagyobb élmény mint a melegebb nyári időszakban.

A jakuzzi fűtése egyébként az egyik legnehezebben számolható költség, hiszen nem tudni ki mennyire fogja felfűteni a vizet, ki milyen időjárási körülmények között fogja használni stb. Ettől függetlenül egy átlagos értéket a rengeteg tapasztalat alapján lehet kalkulálni.

A jakuzzi vizének a szűrése minimális összeg. Nagyjából 100.-Ft/nap, hiszen egy igen kis teljesítményű szivattyú kell, ekkora víztömeg szűréséhez, forgatásához.

2. A másik villanyköltség a jakuzzi masszázsszivattyúinak működtetéséből ered

Érdekesség, hogy azok a jakuzzik amikben több masszázsszivattyú is található, általában összességében a masszírozó erőhöz viszonyítva kevesebbet fogyasztanak. Ennek az az oka, hogy azokban a jakuzzikban, ahol több szivattyú van beépítve, 1 db szivattyúra kevesebb fúvóka jut, ezért nem is kell, hogy annyit fogyasszanak, mint akkor amikor 1db szivattyú látja el a jakuzzi összes fúvókáját. Ráadásul a tapasztalat az, hogy sokszor nem is egyszerre  és ugyan annyi ideig szeretne mindenki masszíroztatni. Lehet, hogy Ön épp dögönyöztetné magát, míg párja, családja vagy barátai, csak élveznék a súlytalanságot, és a pihenést a meleg vízben. Vagy fordítva.

Havi átlagos villanyköltségek:

Tehát a havi villanyköltségek egészét a jakuzzi vizének a fűtése, szűrése  és a masszázsszivattyúk működtetése adja. Az összegeket tekintve, egy kisebb (3-4 fős) jakuzzi nagyjából, ha egész évben, hetente 2-3 alakalommal használják, alkalmanként 1 órát kültéren, akkor átlagban 5-7.000.-forinttal növelhetik a villanyszámlát. Egy nagyobb (5-6 fős) jakuzzi átlagban nagyjából 7-10.000.-forinttal. Természetesen csak akkor, ha tökéletes a szigetelésük, illetve kiváló kialakítású és alapanyagú a thermotető. Ezek nagyon fontos dolgok, mert ha ezek nem megfelelőek, akkor azt veszi észre, hogy egész évben csak pár hónapot fogja használni a jakuzziját a túl magas fogyasztás azaz a magas villanyszámla miatt. Ezek átlagos összegek, számos régi ügyfelünk tapasztalata és a saját méréseink alapján, amik kizárólag az általunk kínált jakuzzikra lettek számolva.

3. Jakuzzi vízkezelése

A vízkezelésre azért van szükség, mert a jakuzzi szűrője csak a szemmel látható, vízben lebegő szennyeződéseket távolítja el (szálló por, fűszálak stb.), de ez még nem elég ahhoz, hogy a jakuzziban kristály tiszta víz legyen. A szűrés mellé szükség van még egy hatékony vízkezelőre is. Ebből többféle létezik, érdemes ezt is átbeszélni egy szakértővel vásárlás előtt, mert mindegyiknek van előnye és hátránya is.

Lehet a legegyszerűbb és legolcsóbb kézi adagolású klóros, vagy a minimálisan magasabb költségű oxigénes vízkezelés esetleg egy majdnem vegyszermentes, enzimekkel és ásványokkal való vízfertőtlenítés, vagy akár egy félautomata sóbontó készülék is. Attól függően melyik mellett dönt, a vízkezelés átlagos havi költsége nagyjából 2.000. Ft és 5.000.-Ft között szokott mozogni.

Természetesen a kipárolgott víz utántöltése is költségként jelentkezik, de ez gyakorlatilag elenyésző.

+1. Jakuzzi karbantartása

A karbantartást azért írtuk külön mert ezt akár végezheti Ön is, vagy pár évente felkérhet minket, hogy pl.: mossuk teljesen át a jakuzzit, nézzük át fúvókákat a gépészetet stb. Vannak különböző időszakos karbantartási csomagjaink, amikről ha szeretne, akkor kollégáinknál tud érdeklődni.

Ha viszont ezeket Ön végzi (nem olyan bonyolult, mint elsőre hangzik, sok régi ügyfelünk maga csinálja), akkor természetesen a karbantartási költséget megspórolja. Ebben az esetben csak a szűrőbetéteket érdemes félévente – évente cserélni.

Tehát mennyit fogyaszt havonta egy jakuzzi? A fenti tételek összesítve:

Az összegek kikalkulálásánál az egész éves (365 napos) használatot vettük alapul, a jakuzzi kültéri elhelyezése esetén, heti 2-3-szor kb. 1 órát használva.  Az összegek régi ügyfeleink visszajelzései és saját méréseink alapján lettek számolva, magyarországi éghajlaton az Általunk FORGALMAZOTT Jakuzziknál.

Érdemes figyelembe vennie, hogy egy jakuzzi igen összetett termék, nem csak a külső burkolatból és a belső héjból áll. Sok változó van ami a havi költségeket is érinti (pl.:időjárás), de nagy vonalakban elmondható, hogy egy jól megtervezett és kiváló alkatrészekből tökéletesen kivitelezett jakuzzi ha egy 3-4 személyes kivitelről beszélünk, akkor átlagosan 7-10.000.-Ft között lesz a fenntartása, egy 5-6 fős pedig átlagosan 12-16.000.-Ft lesz havonta. Ez nem csak a villanyszámla. Ez a víz fűtése, vízkezelése, szűrése, masszázs.

Hát röviden összefoglalva ennyi. Ezeket a dolgokat IS érdemes mindig átbeszélni egy szakértővel  jakuzzi vásárlás előtt.  Sőt, javasoljuk, hogy nem csak átbeszélnie érdemes, hanem ha van rá lehetősége, személyesen is tekintse meg, vagy akár próbálja ki a kiszemelt terméket. Autót sem sűrűn vesz szemle és teszt nélkül valószínűleg, márpedig egy jó jakuzzi igen összetett és nem a legolcsóbb termék, még ha nem is annyira bonyolult és drága mint egy jó autó.

Fontos. A fent leírt összegek a már régóta jakuzzit használó ügyfeleink elmondási, tapasztalatai és a saját tapasztalataink, és a saját jakuzzink alapján lettek megadva, az általunk forgalmazott termékekre vonatkozóan. Természetesen a fogyasztást, így a havi költségeket is befolyásolják a használati szokások, a jakuzzi felállításának helye (kültér – beltér), az időjárás, a villamos energia aktuális ára stb.

Ajánló


 

Ma már rengeteg gyártó kínálja a jó, nagyon jó, kevésbé jó stb. jakuzzijait. Egyáltalán nem biztos, hogy ami elsőre “olcsónak” tűnik az hosszútávon is az lesz. Ahogy fentebb is írtuk, egy olcsóbb, de kevésbé megtervezett, nem megfelelő alapanyagokból, nem tökéletesen megépített jakuzzinál könnyen elképzelhető, hogy a fogyasztási költségek túl nagyok lesznek. Rendkívül hamar kiderül, hogy hosszútávon rosszabbul jár, mintha egy kicsit magasabb árkategóriájú, de rendesen megtervezett és átgondolt, kiválóan felépített modellt vásárolt volna már a kezdetekkor.

Érdemes tehát több gyártó termékét is megtekintenie, hogy végül az Ön igényeinek legmegfelelőbb jakuzzit kapja, és ezáltal hosszú – hosszú évekig okozzon Önnek, családjának és barátainak sok – sok örömet.

Visszaugrás a navigációhoz