term ID:
parent cat ID:6
post ID:78
category_6
Tartalomjegyzék erről az oldalról: Jakuzzi és az alkohol – Szabad-e a kettőt együtt? Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Jakuzzi és az alkohol – Szabad-e a kettőt együtt?

Végre itt a jó idő! Ha tavasz és nyár, akkor a hosszú séták, a fesztiválok és a házibulik jutnak legtöbbünk eszébe. Lassan elkezdhetjük szervezni az idei év első nyári kerti partijait is, aminek egyik szuper programja lehet egy kis pezsgőfürdőzés. Persze aki komolyan használja a jakuzzit, az az év 365 napjában használja, azaz télen is, maximum akkor nem egészíti ki a jakuzzis bulikat mondjuk grillezéssel.

De mi a helyzet a fürdőzés és az alkohol párosítással? Szabad-e, és ha igen, mennyit és mikor?

A jakuzzis buliknál nem sok jobb kerti partis program létezik. Ilyenkor az emberek lazulnak, szórakoznak, és időről időre megmártóznak a vízben. Az ilyen összejövetelek központja szinte mindig a jakuzzi (már ha van..). Ha pedig buli, akkor előkerülnek az italok is, nem meglepő, ha szeretnénk tudni, jó párosítás-e a jakuzzi és az alkohol.

A jakuzzizás a pihenésről, kikapcsolódásról és lazulásról szól, így elég sok minden belefér egy ilyen parti alkalmával. Természetesen mindenkinek magának kell felmérnie azt, hogy mennyit akar/bír inni, és tisztában kell lenni a kockázatokkal.

Ajánló: A 4 legnépszerűbb cikkünk...


Ha szeretnénk némi alkoholt magunkhoz venni, például egy pohár finom bort, megtehetjük. Ha létezik legideálisabb időpont erre, akkor az a jakuzziban való ejtőzés után nagyjából fél órával van. Addigra a szervezetünk már kipihente a fürdőzést, és ha nem megyünk azonnal vissza a vízbe, akkor valószínűleg az ég adta világon semmi bajunk nem lesz egy pohár nedűtől.

Tipp: Ha mégis úgy döntünk, hogy a jakuzziban poharazunk. Mindenki a saját felelősségére fogyaszthatja az alkoholt, de van egy jó tanács, ami nem csak jakuzzizásánál lehet hasznos, bár ott fokozottan érvényes. Ha egy pohárnál többet szeretnénk inni, ami azért nemegyszer előfordul, érdemes vigyázni arra, hogy a meleg víz, a folyamatos ülő vagy fekvő helyzet a jakuzziban, nem mindig tudatja pontosan a szervezetünkkel, hogy mennyi alkoholt is fogyasztottunk. Itt arra gondolunk, hogy csak óvatosan és módjával fogyasszuk az italt, illetve hogy 10-20 percenként kicsit álljunk fel, mozogjunk, hogy fel tudjuk mérni az italfogyasztásunk pontos hatásait.

Partira fel!

Kár tagadni, az ilyen bulik a legjobbak…

A medencés bulira az alkoholon túl készüljünk jó sok vízzel, üdítőkkel. Remek koktélokat is készíthetnek, alkoholos vagy akár alkoholmentes verzióban is. Chipseket, ropikat, mogyorókat, egyéb rágcsálnivalókat is szerezzünk be a vendégek számára. Vigyázzunk, hogy a ropogtatnivalók lehetőleg ne kerüljenek a jakuzzi vizébe, különben rövid úton cserélni kell a  vizét, rosszabb esetben kárt tehetünk a szűrőkben is, azt pedig egyik jakuzzi tulajdonos sem szeretné feltehetően.

Ha úgy döntünk, hogy a partin fogyasztunk alkoholt, akkor legyünk körültekintőek. A jakuzzi környékén vigyázzunk a poharainkra, üvegjeinkre, nehogy kicsússzanak a kezeink közül, és a törött szilánkok belemenjenek a medencébe. A legjobb ha beszerzünk kifejezetten ilyen partikhoz készített, műanyagpoharakat, amik megszólalásig hasonlítanak az üvegpoharakra.

A forró víz, a meleg és az alkohol dehidratációt okozhat, így érdemes a szokásosnál több alkoholmentes italt inni, hogy még véletlenül se legyünk rosszul. A legjobb, ha ezt tiszta víz vagy szénsavmentes ásványvíz formájában visszük be a szervezetünkbe.

Az alkohol és a masszázsmedence is ellazít, de mindenképpen figyeljünk oda magunkra, és még véletlenül se bóbiskoljunk el a vízben.

Tavaszi, nyári jakuzzis buli nincsen mindennap, de valószínűleg még csak minden héten sem. A legfontosabb, hogy (ésszerű keretek között ugyan) érezzük magunkat jól!

Ui.:a téli jakuzzis összejövetelek, legalább ilyen jók tudnak lenni. Nem árt az sem kipróbálni…

Visszaugrás a navigációhoz