term ID:
parent cat ID:6
post ID:102
category_6
Tartalomjegyzék erről az oldalról: A jakuzzi használata idősebb korban Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

A jakuzzi használata idősebb korban

Ha a jakuzzira gondolunk, akkor valahogy a legtöbb embernek bulizó fiatal lányok és fiúk képe jelenik meg a lelki szemei előtt. Valami oknál fogva a pezsgőfürdőzés és a fiatalság képe összefonódik, de persze ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy idősebbek ne használnák, vagy ne használhatnák a jakuzzi. Sőt!

Idősebb korban sem kell lemondani a jakuzzizásról

Tévedés azt hinni, hogy a pezsgőfürdőzés csak a fiatalabb generáció passziója, ugyanis idős korban is rengeteg jótékony hatással lehet a szervezetre a medencében való relaxáció. Attól, mert valaki élemedett korba ért, egyáltalán nem biztos, hogy le kell mondania az aktívabb életről. Bőven hatvan-hetven év felettieket is gyakran lehet látni sportolni, például futni az utcán, de találkozhatunk velük az uszodában is. Az ugyan igaz, hogy ahogy telnek az évek, az emberek egyre kevésbé fittek, és egyre kevésbé képesek mozogni, sportolni, de ha valaki egész életében aktív életet élt, az bizonyára idősebb korában sem mond le erről.

Az izmok- és ízületek regenerációja idősebb korban lassul, nehezebben bírják a terhelést, de a masszázsmedencék segíthetnek enyhíteni a panaszokon.

Idősebb korban sem kell lemondani a jakuzzizás öröméről

Idősebb korban sem kell lemondani a jakuzzizás öröméről

Gyakori panaszok időseknél a különféle ízületi- és izombántalmak, rheumatoid arthiritis. A meleg víz, a pezsgés rendkívül jó izomlazító és fájdalomcsillapító tulajdonsággal bír. A jakuzzizás nem csak az aktív életet élőkön segít, hanem azok számára is nagy segítség lehet, akik mozgáskorlátozottá váltak, vagy különféle más, krónikus mozgásszervi megbetegedésekkel küzdenek.

A kettes típusú cukorbetegség is elsősorban az idősebb generáció betegsége. A rendszeres jakuzzizás erre a problémára is gyógyír lehet, ugyanis köztudott, hogy a jakuzzi segít a vércukorszint normalizálásában. Tanulmányok bizonyítják, hogy egyes rendszeres jakuzzi használók csökkenthették az inzulinadagjukat a masszázsmedence használata mellett.

Ajánló: A 4 legnépszerűbb cikkünk...


A pezsgőfürdőzés javítja az általános közérzetet, kiegyensúlyozottabbá, boldogabbá tehet. Ezek a hatások idősebb korban sem elhanyagolhatóak.

Mennyit, mikor és hogyan?

A masszázsmedence jótékony hatásai a legjobban akkor tudnak érvényesülni, ha rendszeresen használják. Érdemes mindennap ejtőzni egy kicsit a vízben, a kritikus területeket masszíroztatni. Amennyiben krónikus, évek óta fennálló gondjaink vannak, akkor érdemes a hidroterápia mellé más lehetőségeket is alkalmazni. Ha bírjuk, az úszás vagy az idősebbek tornája jó mozgásformák lehetnek. A fennálló problémáktól függően orvosunk más terápiákra is kiírhat bennünket, például gyógymasszázsra vagy gyógytornára.

Fontos! Bár a jakuzzi szinte mindenki életébe vidámságot és felejthetetlen élményeket hozhat, fontos, hogy nem egy orvosi eszköz, és nem gyógymód. A honlapon leírtak nem orvosi tanácsok, csak néhány régóta jakuzzit használó, idősebb ügyfelünk tapasztalata. Ha Önnek bármilyen egészségügyi problémája van, mindenképpen kérje ki orvosa véleményét mielőtt jakuzzit használna!

Visszaugrás a navigációhoz