term ID:
parent cat ID:6
post ID:31
category_6
Tartalomjegyzék erről az oldalról: Süllyesztett vagy szabadon álló jakuzzi. Melyik a jobb? Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Süllyesztett vagy szabadon álló jakuzzi. Melyik a jobb?

Az egy sarkalatos kérdés jakuzzi vásárlás előtt, hogy a süllyesztett vagy a szabadon álló kialakítás lesz az Ön számára a legmegfelelőbb.  Leginkább a környezeti adottságok szokták ezt meghatározni, de a döntést érdemes átgondolni. Lássuk pro és kontra, mi szól mellettük és ellenük!

Ajánló: A 4 legnépszerűbb cikkünk...


 

Szabadon álló jakuzzik

A szabadon álló jakuzzik sokkal könnyebben kivitelezhetőek süllyesztett társaiknál, ráadásul a karbantartásuk is jóval egyszerűbb. Miért is lehet őket könnyedén karbantartani? Ennek a legfőbb oka, hogy az ilyen típusú jakuzzikhoz, ha netán valamiért a gépészetéhez hozzá kellene férni (időszakos karbantartás, tisztítás, javítás), akkor azt sokkal egyszerűbb megtenni, mintha le lenne süllyesztve a földel egy szintbe.

Az sem utolsó szempont, hogy a thermotető leszedése és felrakása is jóval egyszerűbb és könnyebb, ha a teljes jakuzzi a föld felett van. Nem kell hajolgatnia, sőt, akár tetőemelőt is tud hozzá vásárolni, ami még könnyebbé teszi annak mozgatását, és tárolását. A thermotető használata persze nem kötelező a jakuzzi takarására, de azon kívül, hogy a sok belehulló szennyeződéstől megvédi a jakuzzit (természetesen itt kültéri elhelyezésre gondolunk), a legfontosabb feladata, hogy egy jól megtervezett és konstruált thermotető, nem hagyja kihűlni a jakuzzija vizét.

Előnye még lehet az, hogy szabadon áll, így sokkal nehezebb balesetet szenvedni miatta bárkinek, biztonságosabb egy kisgyermekes vagy kisállatos családban. Természetesen ettől függetlenül gondoskodnia illik a megfelelő védelemről, nehogy véletlen baleset áldozata legyen bárki is. Egy jó thermotető persze véd is!

Hátrányának mondható a picit nehezebb beszállás. Így ha Ön már kicsit idősebb vagy idős van a családjában, aki szeretné használni a jakuzzit, neki nehezebb dolga lesz a ki- és beszállással. Természetesen erre is van segítő megoldás, például ha egy lépcsőt helyez a jakuzzjai mellé illetve akár korlátot is szereltethet a jakuzzijára.

Szabadon álló jakuzzi

A süllyesztett jakuzzi

Ha szinte teljesen a földdel egy szintbe szeretné látni a jakuzziját, akkor azt le tudja süllyeszteni. Itt a legnagyobb előnynek azt szokták mondani, hogy teljesen belesimul a padlóba. Ezt gondolja át, hogy ez Önnek fontos vagy sem. Egy biztos: az általunk kínált jakuzzik természetes finn szaunafa oldalburkolatát még nem igen akarta eltakarni senki, ezért elég kevés került lesüllyesztésre. De természetesen lehet.

Ami előny lehet még a süllyesztett kivitelnek, az a ki- és beszállás. Talán egy picit egyszerűbb, mint a szabadon álló jakuzziknál, de hallottunk már erről ellenvéleményt is.

Hátránya közé sorolható, hogy ha bármit át kell nézni, ki kell pucolni, vagy csak egy időszakos karbantartást kellene végezni a jakuzzijában, akkor jóval macerásabb hozzáférni a burkolat mögötti dolgokhoz. Éppen ezért a süllyesztett jakuzziknál kell, hogy 3 oldaláról 50-50-50 cm-t hozzá lehessen férni.

Amit még hátrányként szoktak emlegetni az ilyen jakuzzival rendelkező tulajdonosok az az, hogy ebben az esetben nem lehet thermotető emelőt használni, így a tetőnek a leszedése picit körülményesebb.

Süllyesztett jakuzzi

Visszaugrás a navigációhoz

 • Hívja egyik Jakuzzi szakértőnket, vagy kérjen visszahívást

  Hívható: H - SZo, 09-19 óráig

  +36-30-297-90-12

  Visszahívást kérnék a szakértőtől:

  Bemutatóterem nyitvatartása

  Tisztelt Érdeklődő! Az esetleges várakozás elkerülése és a zavartalan beszélgetés miatt, kérjük egyeztessen időpontot velünk. Köszönjük!

  Téli nyitvatartás: Okt. 15 - Febr. 29 között

  Hétfő: Telefonos egyeztetést követően

  Keddtől - Péntekig: 09 - 17 között

  Szombaton: 09 - 12 között

  Vasárnap: Zárva

   

  Cím: 1037 Budapest, Testvérhegyi út 69. Ingyenes parkolás.

  Útvonaltervezés

  Üzenet küldése