term ID:
parent cat ID:6
post ID:107
category_6
Tartalomjegyzék erről az oldalról: A jakuzzi ereje a depresszió ellen Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

A jakuzzi ereje a depresszió ellen

Depressziós, lehangolt bárki lehet, akár Ön is, kortól és nemtől függetlenül. A nők gyakrabban hajlamosak melankóliába esni, mint a férfiak, de a munkahelyi stressz, az otthoni problémák mellett az évszakok is könnyen befolyásolhatja a kedvét. A depresszió elsősorban téli betegségnek mondható, mert olyankor kevesebb a napsütéses órák száma, a fényhiány pedig hozzájárul a lehangoltságához.

A kedvetlen periódusból gyakran nagyon nehéz kikecmeregni, legtöbbünk nehezen tudja megítélni azt, hogy csak rossz passzban van, vagy már betegségről van szó.

Ajánló: A 4 legnépszerűbb cikkünk...


A mai kor betegsége

A lehangoltság, a depresszió és a stressz gyakran felmerülő problémák a mai rohanó társadalomban. A mókuskerék, a magas elvárások teljesítése könnyen kiválthat bárkiből feszültséget, szorongást, depressziót. Ezeken túllendülni nem könnyű feladat, de szerencsére nem is lehetetlen. Súlyosabb esetekben az orvosok gyógyszeres kezelést írnak elő, ám ha enyhébb a probléma, akkor számtalan alternatív terápia segítségével csökkentheti a stresszt, relaxálhat, meditálhat. Az egyik ilyen csodaszer az otthoni, saját jakuzzi. Itt fontos kiemelni, hogy saját, mert egy wellness hotelben sokadmagával megosztani egy jakuzzit, és abban megpróbálni kikapcsolni, feltöltődni egy lehangolt, depressziós időszakban, nem olyan egyszerű. Bár ha úgy vesszük, hogy lehangolt, és wellness hotelbe megy, akkor az már egy jó jel arra, hogy nem olyan nagy a baj.

A jakuzzizás több szempontból is jót tud tenni a testével és a lelkével egyaránt. A jakuzzi ellazítja az izmait, feloldja a görcseit, az általános közérzetére egyértelműen jótékony hatással lesz. A rendszeres merülés hozzájárul a pihentető alvásához is, érdemes tehát mindennap egy kicsit a meleg vízben ejtőznie, és kikapcsolnia. Ha teheti, akkor akár napi 1 órát is érdemes a jakuzziban eltölteni, távol a város zajától. Mindenképpen megéri, mert az egészségéből csak egy van, azt pedig nem lehet pénzben mérni!

A masszázsmedence segíthet a depresszió kezelésében

A masszázsmedence segíthet a depresszió kezelésében

Mozgás, fény, relaxálás

A mozgás egy szuper gyógyír a melankólia ellen. Ha eddig nem nagyon sportolt úgy nehezebb lesz, de megéri. Mozduljon ki! Válasszon csapatsportokat, legyen közösségben, így hamarabb túllendülhet a nehéz időszakon.

A depresszióra jótékony hatással van a fény, tehát érdemes napsütéses időszakban használna a jakuzzit. Kerülje viszont a tűző napsütést, és ne menjen akkor be, amikor nagyon magas az UV sugárzás, azaz délelőtt tizenegy és délután három óra között. Maximum akkor ha fedett helyen van a jakuzzi. A többi időszakban azonban bátran pihenjen a vízben, a napfény és a lazító, kényeztető pezsgés ütős páros a lehangoltsága ellen.

A legtöbb jakuzzi fényterápiával is fel van szerelve, ezzel egészen más hangulatot tud elérni. Márpedig a cél ebben az esetben, hogy ne legyen lehangolt, és újra megtalálja az élet szépségeit. Ha depresszióval nem küzd, csak túl sok a stressz, akkor is jó időről időre kiszakadni a napi rutinból, és csobbanni egyet a jakuzziban.

A legjobb persze, ha a relaxáló fürdőzést nem egyedül teszi, egy partner feldobja a hangulatát. Ha éppen partner híján van, akkor se csüggedjem, csináljon jakuzzis bulit, amitől jobb kedve lesz, még ha ez lehangolt állapotban nem is tűnik olyan jó ötletnek. Ráadásul akár élete párjával is megismerkedhet.

A vízben érdemes egy kis időt egyedül is töltenie, és átgondolnia a következő pár hónapot. Próbálja meg kitalálni, hogy hol siklottak félre a dolgok, mi az oka annak, hogy mostanában lehangolt. A jakuzzi felvidítja ugyan és lazultabbá teszi, de az alapproblémát mindenképpen ki kell bogoznia ahhoz, hogy eltűnjön mindenféle szomorúsága, bánata és kedvtelensége, és újra a régi önmaga lehessen.

Ez a cikk, ugyan úgy ahogy a többi írásunk a honlapon, nem orvosi tanácsok helyett íródott. Az ilyen jellegű cikkeink, sok régi ügyfelünk tapasztalatait, véleményét foglalják össze. Ha nagyobb gondja van, mindenképpen forduljon a megfelelő orvoshoz.

Visszaugrás a navigációhoz