term ID:
parent cat ID:61
post ID:11095
category_61
Tartalomjegyzék erről az oldalról: Ajándékozzunk pihentető élményt szeretteinknek Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Ajándékozzunk pihentető élményt szeretteinknek

Publikálva:

Az őszi – téli, kicsit szürke, komor időszak az emberek nagy részét általában el szokta szomorítani. Hideg van, kint esik az eső és elég korán sötétedik is. Ilyenkor mindenképpen érdemes lehet valamivel kikapcsolódni, esetleg pihenni egy nagyot és teljesen feltöltődni. Vannak azonban azok az emberek, akik a saját maguk pihenésére nehezen tudják rávenni magukat, és nekik ilyenkor kell egy kis ösztönzés.

Egyre nagyobb divat élményt ajándékozni. Főleg olyan szerettünknek és rokonunknak, akiknek már tényleg mindene megvan, amire csak szüksége lenne. Lehet szó születésnapról, házassági évfordulóról, vagy akár karácsonyról is, ajándékozni jó dolog, és az emberek nagy része szereti is szeretteit valami igazán hasznos dologgal meglepni ilyen alkalomkor. Mégis a tárgyi dolgok mellett érdemes az élményajándékokra is gondolni. Sőt! A jó élmény valószínűleg örökre megmarad.

Ajánló: A 4 legnépszerűbb cikkünk...


A stresszoldó, pihentető ajándék lehet a legtökéletesebb

A pihenés, felüdülés mindenkire ráfér időnként. Meg kell tanulni időt és pénzt szánni arra hogy tényleg kipihenjük magunkat és felfrissüljünk egy nehéz időszak után. Egy pihentető wellness hétvége például tökéletes ajándék lehet kedvesünknek, vagy éppen szüleinknek, főleg akkor, ha pontosan tudjuk róluk, hogy rájuk fér, hiszen rengeteget dolgoznak, vagy éppen egy megterhelő, stresszes időszakon vannak túl.

Jakuzziban relaxálni az emberek nagy része imád. A kellemes, meleg hőmérsékletű vízben való elmerülés rendkívül jó hatással van a testre és a lélekre egyaránt. A stressz rengeteg ember életét meg tudja keseríteni. Képes izomgörcsöket, fejfájást, levertséget és fáradtságot is okozni. A Jakuzziban lévő meleg víz, a hidromasszázs, illetve a felhajtóerő együttes ereje pillanatok alatt elkezdi csökkenteni a feszültséget és a stresszt az emberben. A víznek köszönhetően az izmok és ízületek is teljesen meg tudnak pihenni, hiszen lekerül róluk az egész napos terhelés, emellett a meleg vízben való mártózás rendkívül jó hatással van a vérkeringésre is.

Mondjunk búcsút a fájdalmaknak és a kialvatlanságnak is

Azoknak az embereknek, akiknek különböző ízületi gyulladás fájdalmaival kell megküzdenie nap mint nap, kimondottan jól fog esni a meleg vízben való pihenés. A vízben szépen ellazulnak az izmok, az erek kitágulnak, javul az ember vérkeringése, és ez különösen a fájó végtagoknál tapasztalható meg. A jakuzzizás hatására csökkenni tud az ízületi merevség, a mozgás pedig sokkal könnyebbé fog válni.

Azok az emberek, akik sajnos hajlamosak mindenen idegeskedni, egy stresszesebb időszakban valószínűleg aludni se tudnak olyan jót. Hiába fekszenek le korán, csak forgolódnak egész éjszaka és nehezen tudnak mély álomba szenderülni. Főleg a hölgyekre jellemző, hogy lefekvés után elkezdenek kisebb-nagyobb dolgokon idegeskedni, és ezáltal sokkal nehezebben tudnak elaludni, mint a férfi társaik. Több bizonyíték is van arra, hogy a fürdőzés az alvásunkra is rendkívül jó hatással lehet. Hiszen a jakuzzizás után nem csak hamarabb fogunk elaludni, de ez az alvás garantáltan sokkal mélyebb is lesz, így jobban ki is fogjuk pihenni majd magunkat.

Pozitív élettani hatásainak köszönhetően, aki rendszeresen eljár Jakuzzizni, hamar tapasztalni fogja a változásokat saját magán. Nem csak idősek, de fiatalabbak számára is tökéletes meglepetés lehet egy wellness hétvége, hiszen időnként mindenkinek szüksége lehet egy kiadós pihenésre, testi-lelki feltöltődésre és kikapcsolódásra. A víz kellemes csobogása hamar egy meditatív állapotba képes bennünket eljuttatni, mely jó hatással van a lelkünkre, emellett a fürdőzés serkenti az endorfin termelést, melyet a test legtermészetesebb fájdalomcsillapítójának is szokták nevezni.

Egy wellness hétvége azoknál az ismerősöknél is telitalálat lehet, akik sokat panaszkodnak arra, hogy rettentő sokat fáj például a fejük. A kínzó, múlni nem akaró erős fejfájás természetesen rengeteg dologra visszavezethető, de a legtöbben a hirtelen történő időjárás változást, és a frontokat szokták megérezni. A kínzó fejfájás pedig képes tönkretenni az ember mindennapjait, és ilyenkor szinte bármit megtennénk, csak hogy végre véget tudjunk vetni a dolognak. A meleg víz azonban a fejfájásunkra is jó hatással lehet, hiszen fürdőzés közben kitágulnak az ereink, így segít a kellemetlen fejfájáson is, hiszen csökken a fejben lévő nyomás.

Relaxáló hatásának köszönhetően a jakuzzi hamar megszabadítja az embert a legerősebb fájdalmaktól is. Az igen nagy népszerűségnek örvendő, sokoldalú hidroterápia képes csökkenteni a régóta kínzó ízületi bántalmakat, a hátfájást, derékfájást, sőt a kisebb mértékű sérülések okozta fájdalmakat egyaránt. A kellemes vízsugár ereje képes tetőtől talpig átmasszírozni az egész testünket, mely kimondottan jól szokott esni azoknak az embereknek, akik egész nap ülő munkát végeznek. Ezek mellett a meleg víz jó hatással van a vérkeringésre és az emésztésre is, illetve képes vitalizálni a bőrünket és felveszi a harcot a makacs narancsbőr ellen is.

Visszaugrás a navigációhoz