term ID:
parent cat ID:6
post ID:131
category_6
Tartalomjegyzék erről az oldalról: Sportsérülés? Segíthet a jakuzzi! Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Sportsérülés? Segíthet a jakuzzi!

Az aktív életmód, a rendszeres mozgás nagyon fontos, ez tartja az embert hosszútávon fitten és egészségesen. Sajnos azonban könnyen előfordulhatnak különféle sportsérülések, amelyre kiváló kiegészítő terápia lehet a fájó testrész jakuzziban való pihentetése, az izmok lazítása.

Ajánló: A 4 legnépszerűbb cikkünk...


A sportolás elengedhetetlen része kell(ene), hogy legyen az életünknek. A túlsúly, a mozgásszegény életvitel sajnos elhízáshoz vezethet, és megnövelheti a különböző betegségek, elsősorban a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát. A sport fitté, frissé, energikussá tesz, úgyhogy mindenképpen érdemes beiktatni a mindennapokba. Tévedés azt hinni, hogy a kevés sportra szánt idő nem számít, igen is minden mozgással eltöltött perc nagyon fontos!

A megfelelő mozgásforma megtalálása nem egyszerű feladat, nem minden sporttípus való mindenkinek, ezért érdemes lehet egy személyi edzővel konzultálni. Ha nem jó sportot választunk, vagy nem életkorunknak vagy edzettségi szintünknek megfelelő mozgásformába kezdünk, akkor könnyedén előfordulhatnak sérülések, húzódások, de akár tartós fájdalmak is kialakulhatnak.

Sport közben gyakran előfordul, hogy belelendülünk a gyakorlatokba, és nem vesszük észre, hogy feszegetjük a határainkat, vagy már el is értünk azt. Sérülést nem nehéz szerezni, kérdés, hogy hogyan tudunk a legkönnyebben meggyógyulni.

A hidroterápia enyhíti az izom- és ízületi fájdalmakat

A hidroterápia enyhíti az izom- és ízületi fájdalmakat

Katona dolog vagy azonnal orvos?

Ha erőteljes, szűnni nem akaró fájdalom lép fel, akkor ne próbálkozzunk öngyógyítással, azonnal keressünk fel egy kórházat, könnyen lehet, hogy törés vagy szalagszakadás okozza a kibírhatatlan fájdalmat. Ne várjunk és ne halogassuk az orvost!

Kisebb problémáknál, a sérüléstől függően házi terápiákat is alkalmazhatunk. Léteznek különféle vény nélkül kapható készítmények, izomlazító krémek vagy gélek, különböző kötözők, amelyek nagy segítségünkre lehetnek az akut fájdalom leküzdésében. Érdemes lehet a sportot felfüggeszteni ilyenkor egy darabig, vagy kellemes, nem megerőltető úszásra cserélni, amíg regenerálódik a fájó testrész.

Egy jakuzzi pezsgő, meleg vize is kiváló hatással van a sportsérülésekre. A masszázsmedence fúvókái a megfelelő helyen, a megfelelő erővel dolgozva, izomlazító hatással bírnak, a meleg víz pedig csökkenti a fájdalmat. A vízterápia azért is nagyon hatékony, mert testünket pehelykönnyűnek érezzük a vízben, így nem terhelődnek sem az izmok, sem az ízületek. Érdemes naponta legalább egyszer hidroterápiában részt venni a mielőbbi gyógyulás érdekében.

Amennyiben a fájdalom nem enyhül, hanem  tartóssá válik, esetleg rosszabbodik a helyzet, akkor is érdemes felkeresni egy orvost. A röntgen, a CT és az MRI is fájdalommentes vizsgálat, amelyekkel könnyen ki lehet deríteni, hogy milyen komoly is a baj, és még jobban testre lehet szabni a kezelést.

Mindezektől függetlenül a jakuzzi nem gyógyászati segédeszköz. Mielőtt a saját kezelésébe kezdene, kérje ki mindenképpen orvosa véleményét, tanácsait.

Visszaugrás a navigációhoz