term ID:
parent cat ID:6
post ID:234
category_6
Tartalomjegyzék erről az oldalról: Vajon milyen jótékony hatásokkal bír a Jakuzzi? Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Vajon milyen jótékony hatásokkal bír a Jakuzzi?

A jakuzzi egy világszerte elterjedt és igen népszerű hidromasszázs technológián alapuló fürdőrendszer, mely a tökéletes pihenés és kikapcsolódás korszerű eszköze. A víz hatása a testünkre és lelkünkre egyszerre egyedülálló nem véletlen tehát, hogy a vizet az élet forrásának is nevezik.

Ajánló: A 4 legnépszerűbb cikkünk...


Egy fárasztó időszak után pedig egy ilyen helyen biztosan kellően el tud lazulni az ember. A tökéletes hőmérsékletű víz és a levegő együtt alkotja meg azokat a vízsugarakat, melyek az egész testünket képesek átmasszírozni. Masszázs során pedig a vérkeringés felgyorsul, az izmok kellően el tudnak lazulni. De ezen kívül számos jótékony hatással bír még a Jakuzzi.

Több mint 40 éves az első Jakuzzi!

A világ legelső hidromasszázs kádját már több mint 40 évvel ezelőtt alkották meg. Abban az időben ez nem azt jelentette, hogy egy olyan használati eszközt, berendezést találtak fel, ami ez idáig egyáltalán nem létezett, hanem egy olyan módszert, amely megmutatja, hogyan ápoljuk még hatékonyabban testünket pusztán a víz és a levegő segítségével. Persze az akkori Jakuzzik nem voltak ennyire összetettek. Ezeket folyamatosan fejlesztették, finomították, megújították és ez a folyamat a mai napig kitart.

Ezeknek a termékeknek (legalábbis ha megfelelően vannak megtervezve és kivitelezve) a működése lényegében olyan tökéletesen és tudományosan kidolgozok technológia, amely a természet törvényeivel összhangban valósul meg. A jakuzzikban az ideális víz hőmérséklet 36-37 Celsius fok, melyben vérkeringésünk felélénkül, vérnyomásunk pedig csökkenni kezd és a vérerek is kitágulnak. Ezen kívül pedig vannak olyan hatásai, melyre talán elsőre nem is gondolnánk

A Jakuzzi jótékony hatásai

Talán nem is hinnénk, hogy a pihenésen kívül mennyire sok jótékony hatása lehet a Jakuzzinak, nem hogy az egészségünkre, bőrünk szépségére, de még kapcsolatainkra, sőt áttételesen még sikereinkre is hatással lehet.  Mivel a Jakuzziban izmaink kellően eltudnak lazulni, hamar lekerül róluk a feszültség, egész testünk megpihen, kikapcsol. Különösen ajánlatos stresszes időszakban, hiszen az idegességet és a stresszt pillanatok alatt el tudja tüntetni testünkből. A szorongás csökken, a szívritmusunk lelassul. Arról nem is beszélve, hogy főleg egy keményebb időszakban mit meg nem adnánk, egy igazi, pihentető alvásért. Ám van, hogy hiába fekszünk le korán, nem vagyunk képesek jót aludni és végül fáradtabban ébredünk reggel, mint ahogy este lefeküdtünk.

A Jakuzzi tökéletes megoldás lehet az ilyen alváshiányos időszakokban is, hiszen mivel természetes módon nyugtat meg, sokkal nyugodtabb, mélyebb és pihentetőbb alvásban lehet részünk utána. A víz kellemes csobogásának hallgatása, a víz ringatása olyan meditatív állapotot idéz elő, mely rásegít arra, hogy utána meglehetősen jót aludjunk. Jakuzzizás közben nyugodtabbá, elégedettebbé, kiegyensúlyozottabbá válunk, ez pedig különösen jó hatással van a párkapcsolatunkra.

Arra azonban kevesen gondolnak, hogy a Jakuzzi milyen fantasztikus hatással van bőrünkre. A meleg víznek köszönhetően bőrünk pórusai megnyílnak, megindul a verejtékezés, melynek során megszabadul szervezetünk a méreganyagoktól. Mivel a Jakuzzi serkenti a vérkeringést is, tökéletes megoldás lehet narancsbőr ellen is, hiszen feszesíti a bőrt.

Visszaugrás a navigációhoz