term ID:
parent cat ID:61
post ID:9870
category_61
Tartalomjegyzék erről az oldalról: Külföldön hódít a baba jakuzzi, de nálunk még nem kapható Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Külföldön hódít a baba jakuzzi, de nálunk még nem kapható

Publikálva:

Noha a kiskorú gyermekek, kamaszok, felnőttek és az idősebbek is élvezhetik a jakuzzi által okozott örömöket, a három év alatti babák számára nem ajánlott a használata. A szakértők szerint a meleg víz és a gőz, valamint a túl nagy nyomású fúvó erő is okozhat kárt a kicsikben és veszélyes lehet még felügyelettel is a babák jakuzziban való úsztatása, fürdetése.

Ajánló: A 4 legnépszerűbb cikkünk...


Azonban, hogy ne maradjanak ki a legkisebbek sem ebből a kényeztető fürdőzésből, több vállalat is kifejlesztett saját, kimondottan kisbabák számára gyártott jakuzzikat. Többek között a BluBlue és a Whirlpool kínálatában is megtalálhatóak ezek a speciális gépek.

A három év alatti babák különösen érzékenyek még az őket ért külső hatásokra. Egyaránt fontos számukra a fizikai komfort és a lelki, szellemi egyensúly. Ezeket a kis kádacskákat pedig úgy alakították ki, hogy az ő igényeikhez igazodva, biztonságot és kényelmet is nyújtsanak az élményeken felül, amit egy jakuzzi képes okozni. Bár külalakjában nagyon hasonlít egy hagyományos gyerekkádra, tudását tekintve mérföldekkel megelőzi azt. Az ilyen bébi jakuzzik megkönnyítik a szülők és a babák számára is az esti fürdőzést, és az élvezetes és emlékezetes pancsolás miatt a gyerekek később is imádni fogják a vizet és minden alkalommal várni fogják már az esti lubickolást.

A mini jakuzzik is tudnak annyit mint a felnőtt változatok

Azt gondolnánk, hogy a legkisebbek számára egy leegyszerűsített szerkezetet dobtak piacra a gyártók, amelyet mintegy szemfényvesztésként promotálnak és csupán egy egyszerű, buborékoló gyerekkádról van szó. Azonban a nagy márkanév mögött minőségi termék bújik meg ebben az esetben is. Már a baba jakuzzi alakja is a kicsik igényeihez igazodik és a baba fejét segíti a víz fölött tartani. Fekvő pozícióban pedig egy fotelszerű kialakítás gondoskodik a picik kényelmes megtámasztásáról. A jakuzzik különlegessége azonban itt sem maradhat el. Egyes változatokban, akár 10-12 befúvó is gondoskodik a babák óvatos masszírozásáról és külön fényterápia is élénkíti a pezsgőfürdőzést.

A színterápiákról a beépített 6-8 víz alatti lámpa élménye gondoskodik. A fényterápiás hatás maximalizálása érdekében kék, zöld, piros, rózsaszín és lila színű buborékok kényeztetik a babákat és nyújtanak meglepően kellemes vizuális élményt a fürdető anyukáknak és apukáknak is. Egyes kádak magasított lábakkal is fel vannak szerelve, így meglehetősen könnyű a fürdetés, hiszen az anyukáknak sem kell a kád felett sokáig hajolgatniuk és görnyedniük, így kényelmesen és boldogan nézhetik a buborékokat élvező gyermekük pancsolását. A baba jakuzzik a különböző kortól és testsúlytól függően, különböző pozícióba is állíthatóak.

Egyelőre nálunk még nem kapható a bébi jakuzzi

Bár a baba jakuzzik rendkívül sokoldalúak és hasznosak, a magyarok sajnos idehaza nem tudják beszerezni ezeket a készülékeket. Talán egy piacfelmérés következtében derült fény arra, hogy a lakosság többsége nem hajlandó kiadni egy tetemes összeget egy olyan luxus kádért, amelyben a gyermeke jó esetben is csupán néhány évig tud majd fürdetni. Bár bizonyított tény, hogy a gyerekekre is jó hatással van a jakuzzizás, mégsem vagyunk hajlandóak korlátlan összegeket kifizetni akármiért.

A bébi jakuzzi tehát a magyar polcokon még jó ideig nem lesz megtalálható, legalábbis a jelenlegi formájában biztosan nem. A mostani eladási ára ugyanis valamivel több mint 550.000 Ft. Ha azonban ilyen terméket szeretnénk vásárolni, akkor még a külföldi vámot és a borsos postaköltséget is hozzá kell kalkulálnunk az eladási árhoz. A kellemes hőfokú vizet biztosító, digitális hőmérővel ellátott, zuhanyrózsás változatban is kapható, buborékoló és színes fényben úszó baba jakuzzi egyelőre csak kevesek otthonába került be eddig.

Ne csak a gyerekekre, magunkra is gondoljunk, ha jakuzzit vásárolunk

Bár 3 éves kor alatt nem ajánlatos gyereket jakuzziba vinni, még egy három év alatti babát sem láttunk sírni amiatt, hogy saját jakuzzit szeretne. Pontosan ezért érdemes lehet inkább nagyban gondolkozni és egy igazi kerti jakuzzit beszerezni, amelyet az egész család élvezhet. A jakuzzinak számtalan pozitív hatása van, amely jótékonyságát egyaránt kifejti a testünkre és a lelkünkre. Mindezt a kellemes életérzést az erős masszázsszivattyúknak, a kifinomult masszázsfúvókáknak, a kellemes meleg víznek, a lágy buborékoknak és az esetleges fényterápiának köszönhetjük.

Legyen szó akár egy romantikus, kettesben töltött estéről, vagy egy baráti társaságról, akikkel egy kerti parti során lazulnánk egyet, vagy esetleg a családdal is élvezhetjük a pezsgőfürdőzés örömét. Sokan kérnek különböző kiegészítőket, mint például prémium hifit, vagy a bőrük puhítására, a ráncok kezelésére Micro Silk oxigénterápiát, netán távoli telefonos vezérlést a kütyük szerelmesei, vagy egyéb opciókat.

Nincs is jobb egy fülledt nyári éjszakán, vagy egy didergős téli napon, mint egy pohár pezsgő társaságában elmerülni a habokban, miközben a csillagokat nézzük és élvezzük, ahogy a gőz beteríti arcunkat. Távol minden gondtól, bajtól és csak pihenünk, miközben a buborékok a megfáradt testünket masszírozzák. Kell ennél több?

A jakuzzi sokoldalúsága szinte nem ismer határokat

Elsősorban a masszírozó hatás az, ami eszünkbe jut, ha a jakuzzikról beszélünk. Nem is csoda, hiszen az egyik legkedveltebb funkciót pontosan a buborékoknak és a masszázsszivattyúknak és fúvókáknak köszönhetjük. A jakuzzi lesz a testünket ellazító, béke és nyugalom szigete.

Egy másik igen kedvelt pozitív hatása jakuzziknak a masszázson és egyéb hatásokon felül, hogy képes a stressz oldásra is. Sőt, még a depresszió kezelésére is előszeretettel ajánlják az orvosok. A jakuzzizás a rossz alvókon is segít, hiszen képes pihentető, mély alvást hozni számukra. Mivel a jakuzzi serkenti a vérkeringést, így a szívműködésre, érrendszerre és az immunrendszerre is pozitív hatással van, ráadásul még a cukorbetegségben szenvedőkön is képes javulást előidézni egyes esetekben. Az otthon kiemelt díszeként is kiváló szerkezet közelebb hoz barátainkhoz, rokonainkhoz és egy nyugodt környezetet és kiegyensúlyozottabb életet teremt tulajdonosai számára a rendszeres használata.

Visszaugrás a navigációhoz