term ID:
parent cat ID:6
post ID:112
category_6
Tartalomjegyzék erről az oldalról: Ízületi panaszok enyhítése jakuzzival Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Ízületi panaszok enyhítése jakuzzival

Minden ember életében előfordul, hogy hosszabb vagy rövidebb ideig, de izom- vagy ízületi panaszokkal küzd. Sajnos vagy nem sajnos, ahogy egyre idősödünk, egyre több mozgásszervi problémával kell szembenéznünk. Szerencsére, ha képesek vagyunk aktív életet élni, a felmerülő panaszainkat enyhíteni, akkor sokáig jó formában lehetünk.

Enyhíthető a fájdalom jakuzzival?

Ajánló: A 4 legnépszerűbb cikkünk...


Ízületi panaszok kialakulása

Manapság egyre fiatalabb korban érik el az embereket a különféle mozgásszervi gondok. Ennek számtalan oka van, a túlsúly, a mozgásszegény életmód, a nem megfelelő székben való egész napos ücsörgés, nehéz dolgok gyakori emelése stb. Nem ritka betegségek a gerincsérv, a különféle izom- és ízületi panaszok már tizen – huszonéves korban sem. A reumatológusok és az idegsebészek szerencsére csak drasztikus esetekben (például bénulás, vagy tartós, elviselhetetlen fájdalom) szokták a műtétet javasolni, minden más esetben alternatív terápiákkal próbálják enyhíteni a páciensek panaszait. Ilyenek például a fizioterápiás kezelések, a gyógymasszázs, a gyógytorna vagy hidroterápia. Egy hosszabb betanulási folyamat után otthonunkban is tudjuk alkalmazni a gyógytornát, de ez mindenképpen igényel némi gyakorlatot és szakember felügyeletét. Szerencsére az alternatív kezelések közül, a  hidromasszázs terápiát akár mi magunk is megcsinálhatjuk, pusztán három dolog kell: egy jakuzzi, némi idő, és persze mi magunk.

A jakuzzik enyhítenek az izom- és ízületi fájdalmakon

A jakuzzik enyhítenek az izom- és ízületi fájdalmakon

A pezsgés ereje

A hidromasszázs terápiát szakorvosi ajánlásra is csinálhatunk, de a legegyszerűbb módja, ha a saját masszázsmedencénket használjuk ki, és kezdjük el vele kezelni magunkat. A víz gyógyhatásáról megannyi nagyszerű dolgot lehet hallani: leveszi a terhet az izmokról és ízületekről, így csökken a fájdalom, és jobban érezzük magunkat tőle. A különféle fúvókák segítségével egyszerűen masszíroztathatjuk a fájó végtagjainkat. A mozgásszervi terapeuták, szakorvosok is előszeretettel ajánlják a vízi sportokat az ízületi- és izombetegségben szenvedőknek. A víz felhajtó ereje miatt kisebb a teher az ízületeken, könnyebben tudunk mozogni, így egy úszóedzés sokkal jobb választás lehet egy szabadtéri, sokkal megerőltetőbb mozgásformánál.

Azok számára is jó választás lehet a jakuzzi, akik nem vízi sportot űznek, de időről időre szükségük van izomlazítása, relaxációra. A hidroterápia nemcsak betegségben szenvedőknek lehet nagy segítség, hanem az élsportolók, amatőr sportolók számára is. Egy-egy masszázsmedencében töltött fél óra kiváló kiegészítése lehet a masszőrnek.

Ha tartós használat esetében sem érzünk semmiféle javulást, vagy csak nagyon minimálisan, akkor érdemes reumatológus vagy mozgásszervi rehabilitációs szakorvos segítségét kérni, mert valószínű, hogy egyéb alternatív kezelésekre is szükség lesz a javulás érdekében.

Mindezektől függetlenül a jakuzzi nem gyógyászati segédeszköz. Mielőtt a saját kezelésébe kezdene, kérje ki mindenképpen orvosa véleményét, tanácsait.

Visszaugrás a navigációhoz