term ID:
parent cat ID:6
post ID:89
category_6
Tartalomjegyzék erről az oldalról: Jakuzzi használata. Hetente hányszor és meddig ajánlott? Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Jakuzzi használata. Hetente hányszor és meddig ajánlott?

Gyakran felmerülő kérdés a vásárlást fontolgatóknál, hogy milyen gyakran, és egy alkalommal mennyi ideig használható a jakuzzi. Általános szabály nincsen rá, mindazonáltal érdemes minél gyakrabban belemerülnie, ha már egyszer megvásárolta, különben feleslegesen költött rá.

Ajánló: A 4 legnépszerűbb cikkünk...


Amit mindenképpen ajánlunk, hogy az év mind a 4 évszakában használja, mert mindegyiknek megvannak a saját ki különlegességei, hangulatai. A téli hidegben, hóesésben ugyan olyan hangulatos a gőzölgő meleg vízben eltölteni az időt szeretteinkkel, mint egy forró nyári napon, kicsit lejjebb véve a víz hőfokát, lazítani, miközben pár méterrel arrébb sül a grillen a finom husi.

A masszázsmedencének használata egészséges emberek esetében nincs igazán korlát. A legtöbben hetente háromszor két – három alkalommal használják, alkalmanként nagyjából egy órát. Az egy órás használat pont kellemesen ellazítja, feltölti energiával, ennyi idő alatt már ki tudja ereszteni a fáradt gőzt.

Akkor sem lesz semmi baja, ha mások heti átlagánál többet csobban a vízbe. Minél több ideje van a pihenésre, relaxálásra, a napi fáradalmak maga mögött hagyására, annál produktívabb tud lenni a munkája és a mindennapjai során.

A javasolt minimum használat: Alkalmanként viszont legalább fél órát érdemes eltöltenie a jakuzziban. Ha ugyanis masszíroztatja magát, akkor egy fél óra kell, hogy kimasszírozza a görcsöket, lelazítsa fáradt izmait, amik hosszútávon meg fogják hálálni a folyamatos törődést.

Mikor érdemes gyakrabban használni a jakuzziját a szokásosnál?

Mindenkinél vannak különösen megterhelő időszakai az évben. Ilyenkor minden a feje felett tornyosul, a gondolatok a fejében csak úgy cikáznak, nehezen megy az alvás, ráadásul ha megy, az sem elég hosszan. Ilyenkor feltétlenül szakítson egy kis időt magára, még ha ez lehetetlennek tűnik is. Ha ez fél óra, akkor fél óra, de legyen meg, szakadjon ki a napi rutinból, különben az évek alatt felhalmozódott, és ki nem pihent megoldott vagy megoldatlan gondok meg fogják bosszulni magukat, és az egészsége fogja bánni. A testünkből, lelkükből viszont csak egy van.  Ne csak a munkának éljen, mert az élet igen rövid.

Alvászavarok esetében nagyon ajánlott a gyakoribb használat. Köztudott, hogy a jakuzzi egyik legjobb hatása az álmatlanság megszüntetése. Ha ilyen problémával küzd, akkor az esti órákban érdemes legalább egy-egy órácskát a vízben ejtőznie, aztán ágyba bújnia. Meglátja, ha rendszeresen teszi ezt, érezhető lesz a különbség.

Felkészülés a bikini szezonra? Ha közeledik a jó idő, és bomba formában szeretné magát tudni, jó ötlet kicsit megsokszorozni a jakuzziban töltött időt. Kiegészítve egy kis  megfelelő mozgással a masszázsmedence fúvókái általi masszírozás fogyaszt, formál és szép bőrt varázsol. Ehhez már egy jól konstruált alaptípus is elegendő, de ha még hatásosabbá szeretné tenni a jakuzziját, akkor van egy kiegészítő, ami a 35 év feletti hölgyek egyik kedvence. A neve Micro Slik Oxigénterápia. A készülék által generált, mikrobuborékok képesek behatolni  bőrének pórusaiba, és onnan a szennyeződéseket eltávolítani. A bőre, tisztább, feszesebb, selymesebbé válik a rendszeres használatától.

Izomláz esetében, hátfájdalmaknál is segíthet enyhíteni a fájdalmait. Nem véletlen, hogy mozgásszervi megbetegedések orvosi kezelésekor is találkozhat fürdőterápiával, és reumatológus orvosok gyógyfürdőkbe küldik a betegeket. Az otthoni jakuzzija is segíthet az izmai ellazításában és gyorsabb regenerációjában. A fájdalmai enyhüléséig érdemes naponta legalább fél órát a jakuzziban pihennie. A fájó területet minél sűrűbben masszírozza a fúvókákból kiáramló vízzel.

Ha más betegséggel küzd, mindenképpen érdemes konzultálnia az orvosával, hogy szabad e, és ha igen, meddig, hogyan használni a kérdése időszakban a jakuzziját. Mivel a masszázsmedencében található víz nem gyógyvíz, így valószínűleg semmi akadálya nem lesz annak, hogy úgy használja a jakuzziját, mint bárki más, de fő az óvatosság.Szakítson egy kis időt magára, még ha ez lehetetlennek tűnik is. Ha ez fél óra, akkor fél óra, de legyen meg, szakadjon ki a napi rutinból, különben az évek alatt felhalmozódott, és ki nem pihent megoldott vagy megoldatlan gondok meg fogják bosszulni magukat, és az egészsége fogja bánni. A testünkből, lelkükből viszont csak egy van.  Ne csak a munkának éljen, mert az élet igen rövid.

Visszaugrás a navigációhoz