term ID:
parent cat ID:61
post ID:11030
category_61
Tartalomjegyzék erről az oldalról: Ne feledkezzünk meg az őszi lazításról és kikapcsolódásról sem Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Ne feledkezzünk meg az őszi lazításról és kikapcsolódásról sem

Publikálva:

Lassan már teljesen magunk mögött tudhatjuk az idei év forró nyarát, mely után várhatóan érkeznek a hűvösebb napok, amit sokan már nagyon vártak. Az ősznek megvan a saját maga különleges varázsa, és hangulata.

Ajánló: A 4 legnépszerűbb cikkünk...


A gyönyörű színű lehullott levelek, a kellemes őszi szél és a kisebb esőzések egyértelműen bebizonyítják, hogy itt a nyár vége és itt az idő, hogy előkeresd a melegebb ruháidat. Ha esik is kint az eső, nagyon jó kellemes tud lenni egy forró tea, egy meleg pokróc és egy jó könyv, melybe teljesen belemerülhetsz egy fárasztó nap után. A lazításról ugyanis ilyenkor, ősszel sem szabad megfeledkeznünk. Szerencsére több módod is lehet az őszi pihenésre és kikapcsolódásra, mely főleg egy nehéz és fárasztó nap után tud jól esni.

Fontos, hogy a pörgős nyár után tudatosan hangolódj az őszi időjárásra, és hagyj magadnak egy kis időt, amit valóban a pihenésre tudsz fordítani. A mozgalmas nyár után biztosan mindenkinek jól fog esni egy kis lazítás és kikapcsolódás, mely nem csak a testre, de a lélekre is jó hatással lehet. Ősszel a természet is kicsit megpihen és megnyugszik, így nem szabad megfeledkezned arról sem, hogy a saját testednek és lelkednek is szüksége van néha egy kis lazításra és pihenésre. Az őszre hangolódás miatt körbe vehetjük magunkat őszi színekkel, dekorációs elemekkel díszítheted a lakásodat, mely során a legtöbbször az őszi erdő motívumai szoktak visszaköszönni (gomba, falevél, süni, róka..stb.). A különböző illatosítók, gyertyák is rendkívül jó hangulatot tudnak árasztani magukból főleg ilyenkor, a hűvösebb, őszi időjárásban. De próbáld meg észben tartani azt is, hogy attól, hogy kint tombol a hűvös ősz, még semmi okod bezárkózni a lakásodba.

Jakuzzi használata az őszi depresszió ellen

Bár rengetegen szeretik az őszi időszakot, van akiket ez az évszak lelomboz. A hirtelen beköszöntő hidegre pedig sokan nincsenek felkészülve, így hamarabb elérhetnek minket a betegségek és megfázások is. Ilyenkor igazán jól tud esni valami teljesen felmelegítő program, mely a melegség mellett segít nekünk teljesen kikapcsolni is, eközben pedig testünk is ellazulhat kellőképpen. A jakuzzi szerencsére az egész év folyamán évszakról évszakra új oldaláról tud bemutatkozni. Ősszel kimondottan kellemes lehet a használata, különösen akkor, ha valóban fázósak vagyunk.

Ahogy beköszönt az ősz, a hideg esős időjárás, egyre többször szorulunk be otthonunkba, a négy fal közé. Ennek egy ideig-óráig meglehet a saját varázsa, de ezek hamar át tudnak változni a szürke, egyhangú hétköznapokba. Ilyenkor sajnos gyakran észreveheted magadon, vagy családtagjaidon, hogy rosszabb a kedvetek, a közérzetetek, lehangoltak vagytok, és ezt a legtöbben a rossz időjárásnak tudják be. A jakuzzi ilyenkor éppen ezért lehet egy nagyon jó ötlet, mely teljes kikapcsolódást képes biztosítani különösen akkor, ha egy nehéz, fárasztó időszakon vagy túl. Így beláthatod, hogy egyáltalán nem muszáj ősszel sem bent ülni a lakásban. Egész nyugodtan mártózz meg a kertedben található jakuzziban, és élvezd, ahogy körbevesz a hangulatos és gyönyörű őszi környezet. Akár egyedül, de akár pároddal, vagy az egész családoddal együtt élvezheted a jakuzzi meleg, ellazító vízét, mely teljes mértékben fel fog titeket frissíteni.

Kortyolj egy meleg italt és tölts több időt a szabadban ősszel is

Az emberek nagy része hideg időjárás idején imádja a forró, meleg italok fogyasztását. Legyen szó egy kellemes tejeskávéról, egy meleg teáról, de akár elkészíthetjük saját forralt borunkat is, mely talán a leghangulatosabb őszi ital mindenki számára.

Használd ki az őszt is, és mártózz meg, ha teheted akár minden nap a jakuzziban. Kortyolgasd közben kedvenc italodat és nézd közben a gyönyörű csillagokat az égen. Az ősz egyik legnagyobb előnye ugyanis, hogy sokkal hamarabb besötétedik, ennek köszönhetően pedig már kora este tarthattok egy családi csillagnézést is. Ha nem szereted az alkoholos italokat, akkor melegítsd fel magad a kedvenc őszi teáddal, mely lehet csipkebogyó, vagy kár birsalma tea is, de ha egy romantikus programnak szánod ezt a mártózást, akkor akár egy-egy pohár bor is jól eshet a nap végén. A jakuzzizásnak rengeteg jótékony hatása van, hiszen a kellemes meleg vízsugarak folyamatosan masszírozzák a testedet, miközben szívritmusod szépen lelassul, a feszültség és a szorongás pedig csökken. A jakuzzizás természetes módon tudja megnyugtatni az embert, így sokkal nyugodtabban és könnyebben aludhatunk el este, a fürdőzést követően.

Hiába szeretsz sok időt tölteni a szabadban, ahogy az idő elkezd lehűlni, automatikusan behúzódnak a emberek a lakásba, és csak akkor mozdulnak ki, ha nagyon muszáj. Pedig, ha jobban belegondolsz, az őszi táj szépségével talán semmi nem tud versenybe szállni. Attól hogy egy picit lehűl a levegő, még el lehet menni hétvégén nagyokat kirándulni, sétálni a közeli erdőbe, csupán egy kicsit melegebb ruhát kell magunkra ölteni mint eddig.

Visszaugrás a navigációhoz