term ID:
parent cat ID:61
post ID:10873
category_61
Tartalomjegyzék erről az oldalról: Jakuzzit szeretnél? Tippek a karbantartáshoz Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Jakuzzit szeretnél? Tippek a karbantartáshoz

Publikálva:

A nyaralás alatt számtalan ember tölti pihenő idejét vízparton, wellness szállóban és egyre többen nem csak víz hűsítő hatása, hanem a gyógyító ereje miatt is. Elég csak a régi római fürdőkre gondolni vagy a mindennapokban használatos termálvizekre.

Az egyik leggyakoribb otthon is megtalálható vizes terápia, a jakuzzi mindennapos használata is egyre népszerűbb. Ha szeretnél vagy már sikerült egyet beszerezned az otthonodba, akkor biztosan ismered frissítő hatását. Sok szakember ajánlja a saját jakuzzi használatát, ugyanis a nyilvános jakuzzik esetében a sok ember miatt sokkal több szennyeződés is kerül a vizekbe. Ez saját jakuzzi esetében viszont nincs így.

Ajánló: A 4 legnépszerűbb cikkünk...


Ha te is találkoztál már olyan masszázsmedencével melynek tisztasága kétes eredetű volt, akkor tudod mennyire zavaró lehet a pihenésben. Sajnos nem mindig a wellness hoteleken múlhat ez a probléma, hiszen az emberek sokszor nem tartanak be bizonyos jakuzzi etikettet. A jakuzzi tisztán tartása ugyanis függhet a berendezéstől és az emberek viselkedésétől is. Rajtad is múlhat tehát, hogy a leendő vagy már létező jakuzzid hosszabb vagy rövidebb ideig bírja két vízcsere között. Ha rendelkezel otthon egy masszázsmedencével vagy fontolóra vetted a vásárlást, akkor érdemes néhány tippet átolvasnod a jakuzzik tisztán tartásával kapcsolatban.

Vízcsere a jakuzziban

Az első vízleengedés előtt mindenképp tudakozódj a megfelelő lépésekről, melyet a mellékelt tájékoztatóban találsz meg. Egy adott jakuzzi típushoz ugyanis mindig meg vannak adva a megfelelő lépések sorrendje. Fontos figyelmeztetés, hogy még mielőtt elkezdenéd, áramtalanítsd a készüléket. Második lépésként engedd le a vizet, ezt általában a lefolyószelepnél teheted meg, ha nincs, akkor szivattyú használatával problémamentesen eltávolíthatod a víz.

Tipp: Vannak speciális csőrendszer tisztító szerek, amit érdemes használni friss feltöltés előtt.

A jakuzzi lelke a szűrő

A jakuzzi tisztításánál az egyik legkényesebb pont a szűrő tisztítása, melynek tisztasági szempontból a berendezés lelke. Használat közben a szűrő dolgozik a legtöbbet, szóval fontos az alapos tisztítása. Megfelelően karbantartott szűrő a jakuzzi élettartamát jelentősen meghosszabbíthatja, így mindenképp szükséges 1-2 hetente ezt megtenni. A tisztítás gyakorisága használatfüggő is természetesen. Plusz tipp, hogy havonta egyszer áztasd be speciális szűrő tisztítófolyadékba.

Az újratöltés során érdemes a keringést bekapcsolni teljes fordulatszámon, hogy a bent ragadt levegő távozni tudjon. Fürdőzés előtt pedig nem marad más, mint a víz kémiai egyensúlyának ellenőrzése és beállítása. Ez attól függ milyen vízkezelést használsz. Oxigénes, sós, akár valamilyen szinte teljesen vegyszermentes megoldást stb. Több lehetőség közül lehet választani.

Víztisztításának gyakorisága

A víztisztításának gyakorisága függhet a fentebb írtak betartásától is és a jakuzzi helyétől is. Egy kültéri medence ugyanis picit több odafigyelést igényel, mint a beltéri társai. Használat közben ugyanis a szél miatt több szennyeződés érheti akármennyire is vigyázol rá. Ettől függetlenül ha jól van kezelve a víz és megfelelően van karbantartva a szűrő akkor félévente évente is elég lehet a vizet kicserélni.

Visszaugrás a navigációhoz