term ID:
parent cat ID:61
post ID:11841
category_61
Tartalomjegyzék erről az oldalról: Jakuzzi télen – lehetséges? Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Jakuzzi télen – lehetséges?

Publikálva:

Ha ezt a bejegyzést olvasod, akkor te is tudod, hogy a jakuzzi és a hidromasszázskád is forró vizet használ, amiben az emberi test lenyugszik és úgymond újjászületik. Amikor a vásárlás mellett döntesz, akkor általában végig kell gondolnod, hogy a lakás melyik pontjára kerüljön, és sokan éppen a kertet választják.

Azonban ebben az esetben figyelembe kell venned bizonyos intézkedéseket, amelyeket a tél beköszöntével azonnal el kell látnod majd.

Ajánló: A 4 legnépszerűbb cikkünk...


  • A hőmérséklet csökkenése, az eső, a hó, a páratartalom mind azt jelentik, hogy a jakuzzit nagyobb behatások érik. Ha azt akarod, hogy a kültéri jakuzzi nyáron is tökéletesen használható állapotban maradjon, akkor jó, ha betartod ezeket a tippeket.
  • Sokan azt hiszik, hogy a tél egyenlő az üres jakuzzival. Ha te is gondoltál erre, akkor képzeld el, ahogy a szakadó hó ellenére kint fekszel a forró jakuzziban, és élvezed a pároddal eltöltött perceket. Ugye, hogy nem kell azt a kádat lekapcsolni hónapokra? Lehet, hogy nem fogsz mindennap fürdeni benne, de ha a vizet nem engeded nagyjából 16 fok alá csökkenni, akkor azzal megakadályozod a csövek fagyását.
  • A kültéri jakuzzit érdemes kéthetente karbantartani. A szűrő ellenőrzéséhez nagynyomású vízsugarakra lesz szükséged, amivel könnyedén el tudod távolítani a felhalmozódott szennyeződéseket. Az is jó tipp, ha minden egyes évszakváltásnál a szűrőket is kicseréled. Persze, ha rendszeresen a buborékok közé merülsz, akkor még többször kell a műveletet elvégezni.
  • Jó, ha tudod, hogy vannak olyan jakuzzi modellek, amik tartalmaznak egy automatikus leeresztő rendszert, amelyet akár a távvezérlőről is aktiválhatsz. Ha nincs rajta ilyen, akkor még mindig megmarad a hagyományos módszer, vagyis a leeresztő szelep. Ha úgy döntesz, hogy a téli hónapokra inkább a lakás biztonságába vonulsz, akkor gondoskodj arról, hogy ne maradjon víz a rendszerbe.

Ha kint van, legalább használd

Mit tudsz tenni, ha ragaszkodsz a téli használathoz? Ebben az esetben teljesen érthető a döntésed. Nincs annál jobb, mint amikor a 37 fokos vízben áztatod magad, kint pedig tombol a tél. Ilyenkor sokkal könnyebben megfeledkezhetsz a problémákról, és végre kikapcsolódhatsz. Ha te is élvezni akarod ezt a kiváltságot, akkor mindenféleképpen tarts be a következő lépéseket.

  1. Ne gondolj bele a kinti hőmérsékletbe. Tény, hogy fürdőruhába, majd vizesen nagyon hidegnek fog tűnni, de ez nem tántoríthat el attól, hogy kiélvezd a pancsolást. Csak pár másodpercről van szó, ne is figyelj rá.
  2. Miután kiszállsz a vízből, mindig takard le a medencét. Ez segít abban, hogy ne hüljön ki olyan hamar.
  3. Amikor a jakuzzi helyét keresed, akkor használd ki a környezet előnyeit. Ha olyan szerencsés vagy, hogy szuper kilátással rendelkezel, akkor használd ki! Ez segíteni fog abban, hogy még több időt töltsél el a meleg vízben.

Ha már tél és jakuzzi, akkor a család többi tagjáról se feledkezz meg. Még a gyerekeknek is feledhetetlen élményt nyújt az, ha veled együtt rohanhatnak a friss hóban. A megfelelő intézkedések mellett a megfázástól sem kell tartanod, és igazi családi élményeket szerezhettek.

Visszaugrás a navigációhoz