term ID:
parent cat ID:61
post ID:11827
category_61
Tartalomjegyzék erről az oldalról: Hogyan használjuk a szabadtéri jakuzzit gyerekek mellett? Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Hogyan használjuk a szabadtéri jakuzzit gyerekek mellett?

Publikálva:

Egy szabadtéri jakuzzi mindig csodálatos ötlet, főleg, ha egy fárasztó nap után merülsz el benne. Az embernek szüksége van a kikapcsolódásra és a szórakozásra, amihez egy kert, esetleg egy terasz nagyszerű partner lehet. Azonban sosem szabad megfeledkezned a kisebbekről sem.

A gyerekek hozzád hasonlóan rengeteg stressznek vannak kitéve, és amikor végre hazaérnek az iskolából, majd elvégezték a házijukat, akkor lehet, hogy nem vágynak másra, mint a felfrissülésre. Persze, apa és anya engedélye kell hozzá, azonban érdemes figyelembe venned pár szabályt, mielőtt a forró vízbe csak úgy beleengednéd őket, mivel a kiskorúak nem használhatják ugyanúgy, mint a többiek.

Ajánló: A 4 legnépszerűbb cikkünk...


Mindig tartsd őket szemmel

Ahhoz, hogy a gyermek használhassa a kültéri jakuzzit, mindig kell egy felnőtt, aki szemmel tartja őket. Ez a felügyelet olykor életet is menthet, úgyhogy nemcsak testben kell kint tartózkodnod, hanem a figyelmünket is teljes mértékben rájuk kell irányítanod. Nem szabad félvállról venni a dolgokat, mert miközben egy játszótéren csak elesnek, vagy véletlenül fellökik egymást, addig itt komolyabb sérülést is szerezhetnek, főleg a legkisebbek.

A vízben töltött percek

Egy másik fontos szabály az idő. A gyerkőc biztosan nem fog egyetérteni veled, amikor megszabod, hogy pontosan hány percet tartózkodhat a jakuzziban, azonban ez a te kötelességed is. Nem történik semmi baj, ha 10 percig bent áznak, azonban utána ki kell jönniük. Ez rövidnek tűnhet gyerekszemmel, azonban ez a legbiztonságosabb.

Hőmérséklet

Az idő után a hőmérsékletet is szabályoznod kell. A nagyon meleg víz nem tanácsos nekik, így mielőtt még belemennének, csökkentsd a hőt a vezérlőpulton keresztül. Később bármikor visszaállíthatod saját ízlésed szerint.

Hány éves kortól ajánlott?

Ezután azt is meg kell állapítanod, hogy milyen korú gyerek mehet bele a jakuzziba. Az a legjobb, ha 5 éves kor alatt inkább saját kis medencét építesz fel nekik, hogy ne higgyék azt, hogy kimaradnak a jóból, viszont a pezsgőfürdőbe ne engedd be őket. Érdekes, hogy egyes szakértők inkább a 12 éves kort javasolják.

Ezekre is figyeljünk

  • A lányoknál mindig vedd figyelembe a lófarkat. Kösd szorosra, nehogy valahova beakadjon a hajuk, különösen, ha hosszú. A gyerekek szeretnek folyamatosan játszani, mozogni, és bármelyik pillanatban bekövetkezhet a baleset.
  • Fiúknál talán nem a hajra, hanem a fürdőnadrágra kell figyelned. Mostanában a térdig érő, kicsit bő fazon a divat, ez azonban könnyedén beleakadhat valamibe. Ha beengeded a jakuzziba, akkor ne vegye fel ezeket a gatyákat, hanem inkább adj rá testhez simulót.
  • Azt is fontos már előre leszögezned, hogy a jakuzzi nem játszótér. Bár a picik hajlamosak azonnal ugrálni és búvárkodni, tanítsd meg nekik, hogy a meleg vízben ülni kell, és ha nagyon ficánkolni akarnak, akkor inkább a saját kis medencéjükben vagy a kertben tegyék.
  • Akkor, ha a szabályokat betartva a család legkisebb tagjai nem használják a jakuzzit, viszont körülötte játszanak, még mindig fennáll a baleset veszélye. Ilyenkor kerítsd körbe, vagy biztosítsd valahogy a helyet, nehogy egy óvatlan pillanatban beleessenek, de még így is inkább legyél mindig résen.

Visszaugrás a navigációhoz