term ID:
parent cat ID:61
post ID:12105
category_61
Tartalomjegyzék erről az oldalról: Erre figyelj a pezsgőfürdő használata előtt Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Erre figyelj a pezsgőfürdő használata előtt

Publikálva:

Gondolj azokra a mozgalmas napokra, amikor azt se tudod, hogy oszd be az idődet. Mire hazaérsz, a stressz és a kimerültség teljesen kifogtak rajtad, csak egy kis békére és nyugalomra vágysz. Nem lenne tökéletes egy forró fürdő?

A jakuzzi és a pezsgőfürdő ideális megoldás azokra a napokra, amit legszívesebben kihagytál volna, ez azonban nem jelenti azt, hogy nem léteznek bizonyos szabályok, amikre figyelned kell a használat közben.

Ajánló: A 4 legnépszerűbb cikkünk...


A biztonságos érintő tanácsok

Az első, hogy ne használj elektromos készüléket a vízben. Persze, sokan szeretnek zenét hallgatni fürdés mellett, és lehet, hogy a telefonodat sem tudtad használni a nap folyamán, de csak akkor szabad a jakuzziban is a képernyőt nézned, ha vízálló. Sajnos a legmodernebb telefonok sem garantálnak teljesen vízálló élményt, úgyhogy egy esetleges baleset után könnyen lehet, hogy újat kell vegyél.

Ha nagyon fáradt vagy, akkor a jakuzzi nem felfrissíteni fog, hanem még inkább ellazítani, aminek az lehet a vége, hogy elalszol a vízben. Ez akár veszélyes is lehet, mivel a túl mély alvás könnyen folytatódhat a víz alatt is. Ha nagyon kimerült vagy, akkor egy 20 perces gyors alvással kéne kezdened, és csak utána beleülni a bugyogó vízbe.

A fáradt nap után lehet, hogy csak egy pohár borra vágysz, de ezt sem érdemes a vízben elfogyasztani. Az alkohol tartalmú italok legnagyobb veszélye, hogy lelassítják az embert, és már nem fogod érezni, hogy mi számít veszélyesnek és mi nem. Az alkohol és a jakuzzi nem jó kombináció, de ha mégis a kedvenc italodat szürcsölnéd, akkor mindig legyen a közelben valaki.

Tisztaság és egyebek

A következő tanács főleg a hosszú hajú hölgyeknek szól. Nincs annál rosszabb érzés, mint amikor újabb és újabb kilométeres hajszálak tekerednek az ember ujjára vagy a lábára. Ahhoz, hogy ezt elkerüld, inkább kösd szoros copfba a hajad, vagy egyszerűen csatold fel. Ha pedig nem szeretnéd utána órákig szárítani, akkor fürdősapkát is viselhetsz. Valójában ez a legbiztosabb módja annak, hogy ne hagyd el a hajszálaidat.

A víz hőmérsékletét mindenki máshogy szereti, azonban érdemes figyelni a körülöttünk élők szükségleteire. Ha például gyerekek is vannak a lakásban, akkor ne engedd, hogy túlságosan meleg legyen a víz, főleg, ha ők is használhatják. Lehet, hogy neked egy bizonyos hőfok még kellemes, de a fiatalabbak meg is égethetik magukat.

A gyerekekhez tartozik a jakuzzi lezárása is. Ha tudod, hogy a konyhában leszel, és még fél óráig nem mész a jakuzzi közelébe, akkor tartsd zárva. A gyerekek nagyon kíváncsiak, főleg, ha tudják, hogy nem szabad megfogni valamit. A balesetek elkerülése érdekében az a legjobb, ha a jakuzzi rögzítve és zárva van, úgy, hogy a gyerekek nem tudják kinyitni.

Innentől kezdve csak az általános tisztasági kérdésekre kell figyelned, ami a szűrőket és a jakuzzi környékét érinti. Ha ezeket a tanácsokat betartod, akkor mindig biztonságosan és kényelmesen használhatod a pezsgőfürdőt, ami tényleg a relaxálás és a pihenés fő forrásává válik.

Visszaugrás a navigációhoz