term ID:
parent cat ID:61
post ID:309
category_61
Tartalomjegyzék erről az oldalról: A legnépszerűbb wellness eszköz: Jakuzzi Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

A legnépszerűbb wellness eszköz: Jakuzzi

Publikálva:

Bárki, aki valaha is megfordult már valamilyen üdülő központban, sport szállón vagy nagyobb hotelben, biztosan ellátogatott a pihenőhely wellness részlegére. A wellness szállodák és fürdő paradicsomok előszeretettel csábítják kényeztető szolgáltatásaikkal vendégeiket és teszik feledhetetlenné az ottlétüket. A minőségi szolgáltatások pedig a későbbiekben is visszavonzzák az oda látogatókat.

Ajánló: A 4 legnépszerűbb cikkünk...


A wellness szolgáltatások közül a legnépszerűbb a masszázsmedence, a jakuzzi, a masszázs, a szauna (finn szauna és infraszauna), a gőz- és a sókabin. Bár a wellness szó az 1960-as évek óta van jelen a magyar nyelvhasználatban, eredetileg a kényelmet és a kondíció jellemzéseként írták le. Vagyis a wellness tulajdonképpen a jólétet és az erőnlétet vegyíti. Célja, hogy luxus körülmények között kényeztetve tartsa karban az emberi testet. Ez persze nem feltétlenül sportolási lehetőséget jelent, sokkal inkább egészségügyi szempontokat tart szem előtt. Azok pedig, akik bármikor is kipróbálták a wellness szolgáltatásokat, elégedetten, feltöltődve hagyták el az egyes állomásait.

Magyarország egy igazi wellness paradicsom

Hazánk igazán szerencsés helyzetben van, hiszen rengeteg gyógyvíz lelő hellyel büszkélkedhet és országszerte több fürdő építi szolgáltatásait e természeti kincs köré. A termálvizes medencék számtalan olyan lehetőséget kínálnak, amelyet más országok nem tudnak semmilyen módon leutánozni. Így hát lehet bármekkora élmény hálózatot létrehozni óriási befektetésből, az igazi gyógyító hatású vizet nem pótolhatja. Bár nem egy és ugyanaz a célközönségük, hiszen az élménymedencék inkább a fiatalabb korosztályt és kisgyerekes szülőket, még a wellness szolgáltatások a középkorosztályt és az idősebbeket célozzák meg.

Ilyen szempontból tehát, Magyarország igen sok wellness szolgáltatással is büszkélkedhet, hála a számtalan minőségi fürdőhelynek. A különböző csúszdás, hullámzó és körforgós medencéken túl azonban az élvezeteket tetőzi a jakuzzik által kínált élmény is. A jakuzzi habjaiban egyedül, családdal vagy baráti társaságban is pihenhetünk és szórakozhatunk, illetve masszírozó, pezsgő buborékjai, vízsugarai képesek megmozgatni az elfáradt izmokat és stimulálni a véráramlást.

A masszázsmedencék előnyei

Sokan keverik össze a Jacuzzi és a masszázsmedence fogalmát, de a kettő nem teljesen ugyan az. A Jacuzzi, „C” vel írva egy igen híres pezsgőfürdő márkaneve, addig a jakuzzi / masszázsmedence egy magyarosított fogalom a levegőbefújással masszírozó medencékre és kádakra. A masszázsmedencék képesek a befújt levegő által átmozgatni az egyes területeket a testünkön. Otthonra megvásárolható, különböző felszereltségű és méretű jakuzzik szolgálják az izomlazítást és a stresszoldást, így nem szükséges emiatt wellness központokba se járkálni. Hosszútávon pedig mindig megtérülő befektetés, ha az egészségünkre költünk.

A masszázsmedencék a buborékaik által kellemes ellazulást kínálnak a mindennapi stressz ellen, a nehéz, fárasztó nap után. A masszázsmedencék akár külterületre, akár beltérre is felépíthetőek és esztétikus kialakításuk egyaránt dísze lesz otthonunknak. A masszázsmedencék számtalan előnnyel teszik szebbé a szabadidőnket használatuk során: egyaránt használható kikapcsolódásra, pihenésre, gyógyításra, egészség megőrzésre, akár egyedül, akár családi-baráti összejöveteleken, közösen is. Nem csoda tehát, hogy a wellness részlegek egyik legnépszerűbb szolgáltatásai közé tartozik, amely már a saját otthonunkban is élvezhető!

A Jakuzzi ideális helye a romantikázásnak és a szórakozásnak is

A Jakuzzi egy világszerte ismert és közkedvelt hidromasszázs technológián alapuló élményfürdő rendszer, amely az egészségmegőrzés mellett a szórakozást is szolgálja és elengedhetetlen eleme a modern wellness részlegek kínálatainak. A Jakuzzik múltja az 1950-es évekig nyúlik vissza, amikor felismerték, hogy milyen nagy jelentősége van a bőr és a test ápolásának és kényeztetésének a víz által. A sima fürdőzési élményhez képest, a Jakuzzis fürdőzést, a vízbe juttatott levegő varázsa tette egyedivé és népszerűvé. A Jakuzzik sikere a mai napig töretlen!

Érdemes egy gyors zuhanyt venni a masszázskádba való belépés előtt

Érdemes egy gyors zuhanyt venni a jakuzziba való belépés előtt

A test és a lélek ápolásának e remek eszköze számtalan variációban kapható, különböző hasznos és látványos funkciókínálattal. A befúvók száma, a Jakuzzi formája és anyaga vagy a beépített zenelejátszó és fényterápiás megoldások teszik ilyen népszerűvé ezt a wellness szolgáltatást kínáló eszközt. Fontos viszont, hogy a lényeg az mindig a burkolat mögött található. Ma már igen sok gyártó kínálja a termékeit, éppen ezért érdemes több helyen is érdeklődni, mielőtt véglegesen döntene. Minden korosztály élvezi a benne eltöltött időt, akár kettesben romantikázva, akár egyedül, kizárva minden zavaró tényezőt, akár baráti társasággal extrém buli helyszíneként, akár az egész családdal együtt jakuzzizva.

A Jakuzzi / masszázsmedence használatának legnagyobb előnyei

Az élménymedencék és a masszázsmedencék egyik nagy előnye, hogy lazítják az izmokat és regeneráló hatással bírnak. Segítenek idősebbeknek átmozgatni végtagjaikat, feloldhatják a letapadt izmokat és olyan problémáknál is segítenek mint a sportsérülések, az autoimmun betegségek, a reuma, az isiász vagy különböző ízületi és gerinc betegségek. Miközben a testet regenerálja, képes erősebbé tenni az immunrendszert is. A Jakuzzik / masszázsmedencék képesek méregteleníteni a bőrünket és enyhébb betegségek leküzdésében és megelőzésében is fontos szerepet játszanak.

A számtalan fizikai hatás miatt képes a bőrt is szépíteni, fiatalítani, feszessé varázsolni. A középkorú hölgyek ezért előszeretettel veszik igénybe ha cellulitistől szenvednek. A narancsbőr mellett azonban egyéb bőrhibák is eltüntethetőek rendszeres használata során. A testi előnyök mellett nagyszerű hatást érhetünk el a mindennapi stressz és a depresszió kezelésében is. A fáradt testet felrázza, az idegeset megnyugtatja. Ráadásul nagyszerűen képes összehozni az embereket, a közös fürdőzés és nagyszerű élmény által!

Visszaugrás a navigációhoz