term ID:
parent cat ID:61
post ID:11670
category_61
Tartalomjegyzék erről az oldalról: A Jakuzzi kiválasztása, majdnem olyan fontos döntés, mint egy lakásvásárlás Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

A Jakuzzi kiválasztása, majdnem olyan fontos döntés, mint egy lakásvásárlás

Publikálva:

A megfelelő jakuzzi kiválasztásának több lépése van, amit érdemes betartanod, ha nem akarod megbánni a vásárlást. Mivel egy nagyobb összegű beruházásról van szó, ne kapkodj, nem lehet összehasonlítani egy ruha, vagy táska beszerzésével.

A döntést a lakásvásárláshoz lehetne hasonlítani. Mielőtt beköltöznél álmaid otthonába, biztosan több kört is lefutsz, és rendesen végignézed a kínálatot. Nemcsak egy szempontot veszel figyelembe, hanem mindet, és sokszor külön segítséget kérsz olyanoktól, akik értenek hozzá.

Ajánló: A 4 legnépszerűbb cikkünk...


Első szempont a hely kiválasztása. Beltéri jakuzzi elhelyezésénél az ajtók és a liftek szoktak problémát jelenteni. Szükséged lesz egy olyan nyílászáróra, ami teljesen kinyitható, és gond nélkül átfér rajta az új szerzeményed. Érdemes okosan bánni a centivel, mivel pár milliméter is elzárhatja az átjutást.

A liftekre külön figyelmet kell fordítanod, általában egy biciklit sem lehet bennük szállítani, nemhogy egy 4 férőhelyes jakuzzit. Miután ellenőrizted a méreteket, folytathatod a nézelődést.

Melyik szobába menjen?

Ezután ki kell választani a szobát. Mivel nem kádat veszel, fontos a megfelelő helyigény. A jakuzzi külső mérete mindig szerepel a leírásban, azonban az még nem minden, mivel tartozik hozzá egy tető, ami akkor van rajta, amikor nem használod. Azonban, amikor úgy döntesz, hogy mártózol egyet, akkor ezt a tetőt le kell venni, és el kell tenni valahova. Jobb, ha a közelben is el tudod helyezni, mivel így nem kell sokat rohangálni. Ez akár fél méter plusz távolságot is jelenthet.

Arról sem szabad megfeledkezni, hogy a jakuzzit évente át kell vizsgálni a megfelelő működés miatt. Ehhez a szerelőnek megint helyre lesz szüksége, így újabb fél méter kell hagynod, hogy a közelébe férjen majd. Ezzel sok bosszúságtól megkíméled magad már most, és nem kell utólag szenvedni.

Az elhelyezésénél gondolj arra is, hogy legyen közel a csaphoz, vagy más vízforráshoz, hiszen a használatához először fel kell majd töltened. Érdemes olyan helyiséget kiválasztani, mint a fürdőszoba, így a víz leeresztése mehet a zuhanyzóba is, arról nem is beszélve, hogy könnyebben fogsz tudni letusolni előtte. Ha mégis a szoba mellett döntesz, akkor legyen közel a fürdő.

Szellőztetés és tisztítás

Jó ötlet lehet ablak közelében elhelyezni. A jakuzzi kedvelők szeretnek meleg vízben pihenni, azonban az folyamatosan párologni fog. Zárt térben a pára kárt tesz szinte mindenben, úgyhogy, ha nem akarsz páramentesítőt beszerelni, akkor jó, ha van a helyiségben egy ablak. Mindig legyen a közeledben felmosó is, mivel a kifröccsenő vízcseppek balesetveszélyesek lehetnek, könnyen elcsúszhatsz rajta.

Ezután már csak azt kell kitalálnod, hogy mekkora jakuzzit szeretnél. Általában két vagy három személyeset szoktak vásárolni, de ez attól is függ, hogy mekkora családban élsz és, hogy meg szeretnéd-e osztani a kikapcsolódás örömét a barátaiddal. Ha igen, akkor mindig tisztítsd a vizet, hiszen a meleg vízben nagyobb esély van a fertőzésre is.

Az utolsó szempont a költség lehet, válassz olyan lehetőséget, amit biztosan megengedhetsz magadnak, így semmi sem zavarhat.

Visszaugrás a navigációhoz