term ID:
parent cat ID:6
post ID:158
category_6
Tartalomjegyzék erről az oldalról: Migrénes fejfájással küzd? Segíthet a masszázsmedencéje Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Migrénes fejfájással küzd? Segíthet a masszázsmedencéje

Rengeteg ember küzd fejfájással a mindennapok során. Ennek számtalan oka lehet, vannak, akik a frontok jövés-menésére érzékenyek, mások allergiásak, kialvatlanok, de akár a túlságosan nagy nyomás, stressz is könnyedén okozhat fejfájást. Azzal nem árt, ha tisztában vagyunk, hogy a huzamosabb ideig tartó fejfájás mögött akár más betegség is meghúzódhat.

Ilyen esetekben az orvosi konzultáció elkerülhetetlen. A migrénes fejfájás a nők 17%-át, míg a férfiaknak csak a 6%-át érinti, fiatal nőknél háromszor gyakoribb az kialakulási arány, mint más korcsoportban.

Ajánló: A 4 legnépszerűbb cikkünk...


Milyen a migrénes fejfájás?

A migrénes fájdalom igen heves, rohamokban jelentkező, általában féloldali fejfájás. Az ilyen típusú fájdalom rendkívül kínzó, és komolyan meg tudja keseríteni a beteg életét. Ilyenkor az ember semmi másra nem vágyik, csak egy csendes és sötét zugra, ahol elfekhet, és megvárhatja a roham végét. A migrénnek a fejfájáson túl több más, kellemetlen tünete is van, például az émelygés vagy akár a hányás, de a delikvens a fényre és a hangokra is érzékenyebb lehet a szokásosnál. A fájdalom a kellemetlentől az elviselhetetlenig igen széles skálán tud mozogni, érzésre pedig lüktető, pulzáló jellegű. Általában 4-72 óra alatt zajlik le a rosszullét, amennyiben azt semmivel nem kezelik. Hogy milyen gyakran jön elő? Sajnos ezt nem lehet megmondani, minden beteg más és más, vannak, akiknél nagyon ritkán, mások rendszeresen szenvednek tőle.

Hogyan kezeljük a migrént?

Oki terápia jelenleg nem áll rendelkezésre, tehát a rohamokat megelőzni és végleges terápiát nyújtani nem tud az orvostudomány. Fájdalomcsillapítókkal enyhíthetőek a tünetek. A tablettát érdemes nem akkor bevenni, amikor már komolyan rosszul vagyunk, ugyanis a hányás tipikus migrénes tünet, és könnyen lehet, hogy a pirula nem sokáig marad bennünk.

Ugyan konkrét terápia a végleges megszüntetésre nem áll rendelkezésünkre, de életmódbeli változtatásokkal nagyban hozzájárulhatunk az enyhébb lefolyáshoz vagy akár a rohamok jelentős ritkulásához. Mit kell tennünk, hogy jobban legyünk? Reformáljuk meg az étrendünket, kerüljük a gyorséttermi ételeket, a túlzott cukorbevitelt, az egészségtelen élelmiszereket A mozgás is kiemelt fontossággal bír, segít a súlyunk megőrzésében, a kondíciónk fenntartásában. Fejfájást a túlzott aggodalom és a stressz is kiválthatja. Ilyen esetekben kell valami pihentető, szórakoztató elfoglaltság, például a masszázsmedence használat is tudja csökkenteni a rohamok számát.

A jakuzziban történő relaxálás segíthet a migrén enyhítésében

A jakuzziban történő relaxálás segíthet a migrén enyhítésében

Miért segítség a jakuzzi a fejfájásban?

A rohanó élet, az állandó izgalmak, a kihívások, a stressz előbb vagy utóbb fizikai tünetekben nyilvánul meg. Számtalan egészségügyi problémában játszik szerepet az állandó idegesség, például a magas vérnyomás, a szív- és érrendszeri megbetegedések, de a cukorbetegség okozója is lehet.

A jakuzzi közismert izomlazító, fájdalomcsökkentő és stresszoldó tulajdonságairól. A pánikolás, a stressz okozta szorongás, a fejfájás mind-mind csökkenthető, vagy teljesen elkerülhető a masszázsmedencés merülések által. Ilyenkor az ember ki tud kapcsolni, kiszakadni a hétköznapi rutinból, nem kell az esetleges másnapi beszámolón vagy a családi perpatvarokon aggódnia, hanem egyszerűen tud pihenni és ellazulni. Még jobb, ha ezt barátokkal, családtagokkal tudja megtenni, hiszen a közös boldog élmények is jótékony hatással bírnak.

Nagyon fontos, hogy rendszeresen használjuk a medencénket annak érdekében, hogy a migrént a jövőben csak hírből ismerjük. Hogy hányszor és mennyi ideig használjuk? Ez teljesen rajtunk áll, testünk és lelkünk jelezni fogja, hogy mikor elég. Olyan pedig, hogy túl sok, egyszerűen nem létezik.

Visszaugrás a navigációhoz